Terug
Alibi

Alibi

 •  G.I.S.
 •  Verdediger
  • Pantser 
  • Snelheid 
 • Alibi is geboren in het Libische Tripoli en emigreerde op driejarige leeftijd met haar familie. Haar vader was een kleine munitiefabrikant die zijn contacten gebruikte om de export uit te breiden.

Unieke vaardigheden

PRISMAPrisma projecteert hologrammen van Alibi in niet-actieve positie. Als je op de hologrammen schiet of ze aanraakt, word je enkele seconden gemarkeerd en gepingd. Wanneer Prisma buiten wordt gebruikt, wordt een valse 'Verdediger buiten'-waarschuwing naar aanvallers gestuurd. Als verrassingselement geeft Prisma de identiteit van de verdediger die naar buiten is gegaan niet prijs. Elke kogel, mêleeaanval of explosie beschadigt Prisma en gaat door het hologram. Zorg ervoor dat je niet te dichtbij staat.

Uitrusting

Primaire wapens

 • Mx4 Storm
 • ACS12

Secundaire wapens

 • KERATOS .357-pistool
 • Bailiff 410-pistool

Gadget

 • Impactgranaat
 • Mobiel schild

Biografie

 • Naam: Aria de Luca
 • Geboortedatum: 15 december (leeftijd: 37)
 • Geboorteplaats: Tripoli, Libië
''Hou de kaarten die je gedeeld krijgt altijd voor jezelf.''

Achtergrond
De in Libië geboren Aria de Luca emigreerde op driejarige leeftijd met haar familie naar Italië. Haar vader was een kleine munitiefabrikant die zijn omvangrijke contacten gebruikte om de export uit te breiden naar Noord-Afrika. Dankzij dit familiebedrijf maakte De Luca kennis met Italiaanse vuurwapens en oefende ze op hun schietbaan. Op achttienjarige leeftijd won ze het Europees Kampioenschap in de categorieën 10 meter met bewegend doel en 10 meter met luchtpistool. Na deze prestaties werd ze door de carabinieri benaderd en gerekruteerd.

De Luca vocht met de elite-eenheid Raggruppamento Operativo Speciale tegen de georganiseerde misdaad, totdat ze een plekje in de prestigieuze Gruppo Intervento Speciale (G.I.S.) verwierf. Ze ging als wapenhandelaar undercover in de misdaadfamilie Vinciguerra en werkte jarenlang om hun vertrouwen te winnen, totdat een krant met publicaties kwam over de Vinciguerra-operatie. Hierdoor werd de G.I.S. gedwongen om een tandje bij te schakelen.

Na afloop van haar succesvolle ontmanteling van het syndicaat werd Aria de Luca uitgenodigd om Rainbow te komen versterken.

Psychologisch rapport
Specialist De Luca hult zich na jarenlange ervaring met undercoveroperaties in een façade die uit meerdere lagen bestaat. Maar ik vermoed dat het begonnen is als een vorm van zelfbehoud die ze heeft overgehouden aan haar jeugd. […] Ze koestert een diepgewortelde haat jegens de georganiseerde misdaad. Als ze het erover heeft, springt ze zowat uit haar vel. […] Via mijn contacten met de staf van de carabinieri had ik toegang tot haar psychologische evaluaties. Als ik ze naast oude politieverslagen en ziekenhuisbezoeken van haar familie leg, blijkt dat haar vader slachtoffer was van beschermingsgeld (tenzij De Luca senior een wel heel grote pechvogel was, getuige zijn meerdere gebroken vingers, vallen van trappen en gebroken armen). Ik vermoed dat de ervaringen van haar vader met de maffia onze 'Alibi' een doel hebben gegeven. […]

Alibi als codenaam spreekt boekdelen, gezien de omstandigheden die haar undercoveroperatie ondermijnden. Op papier is specialist De Luca een onderscheiden held van de G.I.S. met een gouden medaille voor de bescherming van het volk, maar haar tegenstanders verdenken haar ervan dat zij het onderzoek van de G.I.S. aan de pers heeft gelekt. […] Specialist De Luca zag de mensensmokkelactiviteiten van de Vinciguerra's in hun compound in Genua. Het lijkt erop dat ze als genaturaliseerde immigrant brak bij de aanblik van de vluchtelingen die op het punt stonden om als slaaf of prostituee te worden verkocht: ze moest in actie komen. […] Ik weet zeker dat ze haar leidinggevenden ervan probeerde te overtuigen dat een overval op de compound in Genua noodzakelijk was en dat die dat weigerden. Ik weet ook dat de journalist die in zijn artikel een vertrouwelijke informant citeerde, zijn informatie een paar dagen na het overleg van specialist De Luca met haar bazen ontving.

Als specialist De Luca inderdaad de informatie heeft gelekt en daarmee verantwoordelijk is voor in actie komen van de G.I.S. en de daarmee gepaarde gaande levens die zijn gered in Genua, zou dat me enigszins opluchten. Het zou betekenen dat specialist De Luca zich aan haar principes houdt als dat nodig is. […] Gelukkig lijkt ze hier goed op haar plek te zijn en is ze aan de ontgroening ontsnapt waar de operators van de S.A.S. en de SEALS zo dol op zijn. […] Ik zie specialist De Luca als een waardevolle toevoeging aan het Rainbow-programma, met unieke vaardigheden waarmee ze de teams een stapje voor blijft tijdens asymmetrische gevechtssimulaties.

Operatortrailer