Terug
Maestro

Maestro

 •  G.I.S.
 •  Verdediger
  • Pantser 
  • Snelheid 
 • Maestro is de oudste uit een gezin van acht kinderen. Hij groeide op in Rome, maar ging op achttienjarige leeftijd naar de Militaire Academie in Modena. Daarna sloot hij zich aan bij de carabinieri en wist hij een plekje te bemachtigen als parachutist van het eerste regiment, dat bekendstaat onder de naam Tuscania.

Unieke vaardigheden

BOZE OOGMaestro gebruikt op afstand bestuurbaar geschut dat laserstralen afvuurt. Eenmaal op de vloer of aan de muur bevestigd, kan Maestro op afstand de boel in de gaten houden met de draaibare camera. Wanneer de camera opengaat om een laserstraal af te vuren, wordt de kern blootgesteld aan schade. Los daarvan is het geschut niet vatbaar voor kogels en mêleeaanvallen. Ten slotte kan het Boze Oog door rook heen kijken.

Uitrusting

Primaire wapens

 • ALDA 5.56
 • ACS12

Secundaire wapens

 • KERATOS .357-pistool
 • Bailiff 410-pistool

Gadget

 • Prikkeldraad
 • Mobiel schild

Biografie

 • Naam: Adriano Martello
 • Geboortedatum: 13 april (leeftijd: 45)
 • Geboorteplaats: Rome, Italië
''Heb ik je weleens verteld over die nacht in Congo waarin we vanuit een boom een moeras in sprongen? Nee? Ach, dat is een leuk verhaal.''

Achtergrond
Adriano Martello, de oudste van acht kinderen, ging naar de Militaire Academie in Modena. Hij sloot hij zich aan bij de carabinieri en werd later parachutist van het eerste regiment, Tuscania. Hij onderscheidde zich tijdens meerdere uitzendingen en verdiende zilveren en bronzen militaire eremedailles, waardoor hij in aanmerking kwam voor de Gruppo di Intervento Speciale (Speciale Interventie Groep, oftewel G.I.S.) en deel mocht nemen aan gezamenlijke operaties in Irak, waar hij verwondingen opliep als gevolg van een bermbom. Daarna werd hij ingezet tijdens meerdere interventies op eigen bodem en begon hij een nieuwe carrière als instructeur, waarbij hij Tier 3-eenheden in het Italiaanse leger opleidde.

Martello werd consultant en opende een kwalitatief hoogstaand operatorbootcamp met geavanceerde technieken voor Tier 3-eenheden en particuliere militaire uitvoerders. Uiteindelijk werd Martello door Tuscania verleid om terug te komen om een van hun speciale eenheden te trainen. Dat leverde hem een ticket op voor Rainbow, als vertegenwoordiger van de Italiaanse eenheden.

Psychologisch rapport
Specialist Adriano Martello heeft zij bijnaam 'Maestro' te danken aan zijn bereidheid andere soldaten te helpen tijdens de training, soms ten koste van een topklassering. Niet alle soldaten waren daarvan gediend, maar het is de lesmethode van specialist Martello ten goede gekomen. Ik heb zijn schoolgegevens bekeken met betrekking tot zijn betrokkenheid bij opstootjes, en het is duidelijk dat hij vocht om te voorkomen dat zijn broers en zussen in de problemen kwamen.

Specialist Martello geeft om zijn soldaten en slaagt er altijd in om het beste uit anderen te halen. Maar dan wel met wat goedaardige grappen en grollen die af en toe de grens van het vulgaire opzoeken. Hij heeft altijd iets te melden en een deel van zijn charme bestaat eruit dat hij daarin ondubbelzinnig slaagt.

De grootste valkuil van specialist Martello is dat hij nergens echt aardt. Hij is altijd op zoek naar de volgende uitdaging. Zodra hij iets heeft bereikt, blijft hij niet rondhangen. Zelfs zijn vriendschap met specialist Cowden (Sledge, sinds de operaties in Irak) is niet genoeg om hem aan Rainbow te binden. Mogelijk is zijn connectie met specialist Aria de Luca (alias: Alibi) een ander verhaal. Ze vormden een hecht team tijdens Operation Spider Wasp. Of ze nog meer dingen hebben gedeeld, weet ik niet… voorlopig.

Specialist Martello moet een wortel worden voorgehouden om hem te blijven motiveren: klussen die hij waarschijnlijk niet kan klaren. Daarom stel ik voor om specialist Martello te laten sparren met Smoke. Specialist James Porter. Specialist Martello is opgegroeid in een van de armere wijken van Rome, langs de Lungotevere. Daar had hij veel vriendjes uit Romagezinnen. Hij mag graag opscheppen over zijn bokspartijen met de Roma, voor wie boksen een belangrijk onderdeel is van hun cultuur. Ik denk dat samen trainen met Porter positieve herinneringen kan triggeren die zijn jeugd koppelen aan Rainbow.

We kunnen er ook voor zorgen dat specialist Mike Baker, alias Thatcher, zich persoonlijk ontfermt over de ontwikkeling van Martello. Martello heeft zo veel respect voor deze operator (codenaam Thatcher) dat hij nauwelijks een woord kan uitbrengen in het gezelschap van deze SAS-veteraan.

Operatortrailer