Zet de Siege voort met onze eerste grote contentupdate, Operatie Zwart IJs, waarin je onder andere toegang krijgt tot de nieuwe map Jacht, twee nieuwe JTF2-operators, nieuwe wapenskins en een toeschouwerscamera op alle systemen.

Frost

VRD

Buck

ANV

TWEE NIEUWE operators

JTF2-operators worden getraind om te werken onder extreme omstandigheden, waarbij een te grote afhankelijkheid van elektronische apparaten je ondergang kan betekenen.

Operators zijn direct en exclusief voor houders van een Season Pass zeven dagen beschikbaar voor ze ook aan andere spelers tegen betaling van roem of R6-credits beschikbaar worden gesteld.

KOOP DE SEASON PASS BEKIJK DE LOADOUT
SLUITEN

FrostVRD

Tina Lin Tsang is uitgerust met een val die ze op de grond kan plaatsen en brengt haar prooi zo op een niet-dodelijke manier tot stilstand. Dankzij het slimme ontwerp van de 'Welkom-mat' kan ze haar gadget zonder al te veel camouflage plaatsen. Het is een mechanisch apparaat dat niet door elektronicascanners wordt opgepikt.

PRIMAIR: Super 90 9mm_C1

SECUNDAIR: MK1_9mm

Gadget Mobiel schild C4

SNELHEID: Gemiddeld

PANTSER: Gemiddeld

BuckANV

Met de Loper, een onder de loop gemonteerde shotgun met een kaliber van 12, kan Sebastien Côté snel door muren heen breken en vijanden in het vizier nemen door van handpositie te wisselen op zijn aanvalsgeweer. Op die manier kan hij snel schakelen tussen afstandsgevechten en man-tegen-mangevechten. De Loper is tevens een effectief middel om door barricades te breken of het gezichtsveld vrij te maken.

PRIMAIR: C8_SFW CAMRS

SECUNDAIR: MK1_9mm

Gadget Doorbraakexplosief Stungranaat

SNELHEID: Gemiddeld

PANTSER: Gemiddeld

REIS NAAR DE NOORDPOOL

In de Baffinbaai is een luxejacht tegen een ijsberg gevaren, waardoor er een gat in de romp zit. Rainbow is op pad gestuurd om het gestrande vaartuig veilig te stellen, aangezien er in de buurt een ongeïdentificeerde onderzeeër is aangemeerd.

De nieuwe map Jacht is gratis beschikbaar voor alle spelers.

TRAILER BEKIJKEN

NIEUWE SEIZOENS WAPENSKINS

Elk seizoen brengt haar nieuwe wapen skins, zoals de JTF-2 skin, USA winter camo en Dwyer Hill. Wapenskins kunnen aangekocht worden met Renown of R6 credits: check de store in de game om alle nieuwe aangeboden skins te bekijken.
Bovendien is de Black Ice wapenskin exclusief te koop met R6 Credits tijdens Seizoen Eén en kan deze worden toegepast op alle wapens in je arsenaal.

NIEUWE OPTIE

TOESCHOUWER CAMERA ONLINE (ENKEL CUSTOM GAMES)

De toeschouwerscamera is nu online beschikbaar op alle systemen. Op de pc is de besturing met toetsenbord en muis geïntegreerd. Nu kun je aangepaste 5-tegen-5-multiplayerspellen aanmaken met een elfde speler die live meekijkt.

Daarnaast hebben we visuele feedback geïntegreerd in de toeschouwerscamera, zodat de toeschouwer beter begrijpt wat er allemaal gebeurt.
Meer informatie over de toeschouwerscamera vind je in dit filmpje.

We hopen dat het met de toeschouwerscamera niet alleen leuker wordt om naar matches te kijken, maar ook informatiever.

ALGEMENE AANPASSINGEN EN VERBETERINGEN

 • UITBALANCERING

 • SPELERSCOMFORT

 • WIJZIGINGEN IN DE AFSPEELLIJST

 • ANDERE VERBETERINGEN

UITBALANCERING

Uitroepen van vijandelijke operators zijn nu uitgeschakeld

Vanaf nu hoort het vijandelijke team de automatische uitroepen van je eigen team niet meer. Hierdoor kun je stiller naderen, terwijl de non-verbale communicatie binnen de teams blijft bestaan.

Afwisseling verdedigersdoelen (voor klassementsspellen en aangepaste spellen)

In klassementsspellen en aangepaste spellen kunnen verdedigers stemmen op de doellocatie die ze willen verdedigen. We hebben gemerkt dat sommige maps locaties bevatten die als makkelijker te verdedigen worden beschouwd en dat die vaker worden gekozen. We denken dat het de strijd en het plezier ten goede komt als we de verdedigers dwingen meer te variëren. Voortaan kan een verdedigend team een locatie niet opnieuw kiezen als ze daar hebben gewonnen, tot ze hebben gewonnen op de resterende locaties. Als de extra tijd ingaat tijdens het spel, worden alle doellocaties weer beschikbaar gesteld.

Verminderde intensiteit kogelspoor, in het bijzonder voor wapens met een demper

De zichtbaarheid van kogelsporen van alle wapens is verlaagd. De zichtbaarheid van kogelsporen is nog extra verlaagd voor wapens met een demper, zodat er nog onopvallender genaderd kan worden. We denken dat deze aanpassing gedempte wapens nuttiger maakt. Naast het feit dat ze stiller zijn, wordt het feit dat ze minder schade aanrichten nu nog meer gecompenseerd.

Het bereik van flitsgranaten is vergroot

We verdubbelen grofweg het bereik van flitsgranaten, waardoor ze effectiever worden.

Het geluidsniveau van meerdere verdedigingsgadgets is verlaagd
 • Het geluidsniveau van Mutes stoorzenders is verlaagd. Verdedigers hebben er nu minder last van en het geluid komt nu ook minder hoog (vanaf de tweede verdieping is het niet meer te horen).
 • Het geluidsniveau van elektrische gadgets is verlaagd.
 • Het geluidsniveau van de val van Kapkan is verlaagd.
Versterkte muren en barrières van Castle houden nu kogels tegen als ze worden gebruikt

Het was voorheen mogelijk om geraakt te worden door kogels als je gebruikmaakte van versterkte muren en de barrières van Castle, zelfs als ze de spelers dekking leken te geven. Voortaan botsen voorwerpen tegen deze oppervlakken aan en worden kogels tegengehouden.

Thatcher kan nu een shotgun kiezen in zijn uitrusting

We hebben de Engelse shotgun M590A1 toegevoegd aan Thatchers uitrustingsopties.

Bandits unieke gadget (CED-1) richt geen elektriciteitsschade meer aan bij de gijzelaar

De elektriciteitsschade bij de gijzelaar is verwijderd. Hiermee wordt het zeldzame probleem opgelost waarbij het niet duidelijk was wie verantwoordelijk was voor de dood van de gijzelaar.

SPELERSCOMFORT

De naam van maps en speltypen wordt getoond tijdens het laden en de planningsfase
Verminderd stofeffect

Wanneer objecten kapotgaan of explosies optreden, zie je een stofeffect op de rand van je scherm. Dit effect is nu minder intens en verhullend.

Matchmakingtimer aangepast

De timer telt nu op tot de geschatte tijd.

Probleem opgelost met de wapenschadegetallen in de menu's

We hebben de schadegetallen in de menu's aangepast naar de waarden van lichte pantsers.

WIJZIGINGEN IN DE AFSPEELLIJST

Keuze individuele terugkeerlocatie voor aanvallers (klassementsspellen, aangepaste spellen)

In klassementsspellen (en als instelling voor aangepaste spellen) kan elke aanvaller nu zijn eigen terugkeerlocatie kiezen en hoeft er niet meer als groep gestemd te worden. Dit geeft meer tactische flexibiliteit bij het naderen van het gebouw en de aanvallers worden ook veel minder vaak door de verdedigers als groep aangepakt direct nadat de actiefase is begonnen (teamterugkeerafslachting).

Herziening rangindeling

Uit onze gegevens blijkt dat het in de hoogste rangen van het klassement (goud, platina, diamant) minder druk was dan verwacht. Daarom hebben we onze spelers op een andere manier verdeeld over de rangen. Veel spelers zullen dus merken dat ze direct na de update van 2 februari een andere rang hebben.

Zo was het geregeld voor deze update:
 • 1,17% Koper (1-4)
 • 34,6% Brons (1-4)
 • 58,8% Zilver (1-4)
 • 5,27% Goud (1-4)
 • 0,1% Platina (1-3)
 • Minder dan 0,001% Diamant

*Opmerking: platina spelers werden vaak gekoppeld aan zilveren spelers, bijna altijd aan gouden spelers en bijna nooit aan platina, wat doet vermoeden dat de matchmaking niet goed in balans is.

Dit is de herverdeling die we met deze update willen bereiken:
 • 15% Koper (1-4)
 • 25% Brons (1-4)
 • 35% Zilver (1-4)
 • 20% Goud (1-4)
 • 5% Platina (1-3)
 • 0,2% Diamant (1-3)

We zullen goed in de gaten houden hoe de herverdeling zich in de loop der tijd ontwikkelt en passen hem zo nodig nog aan. Lees dit forumbericht voor meer informatie over het klassementssysteem.

Aanpassing rangbereik

Vanaf nu hebben spelers met rang Zilver 3 of minder een grotere kans om van rang te wisselen, vergeleken met de rangen boven die drempel. Brons 3 kan bijvoorbeeld spelers met een vaardigheid van 15 tot 16,5 bevatten, terwijl Goud 3 een groter bereik heeft, van 32,5 tot 35. De achterliggende gedachte is dat speler uit de lagere rangen sneller op kunnen klimmen. Hierdoor wordt het leuker voor nieuwe of minder ervaren spelers, terwijl de constante, zeer ervaren spelers hun rang kunnen behouden.

ANDERE VERBETERINGEN

Webfunctionaliteit: Verbeteringen aan tactisch bord
 • Automatische opslag
  Vanaf nu wordt de tactiek waaraan je werkt in het tactische bord elke dertig seconden opgeslagen. Daardoor verlies je je werk niet als je internetverbinding wordt verbroken of als er een fout optreedt tijdens het bewerken van een tactiek. Ook kun je het tactische bord verlaten zonder dat je de tactiek handmatig op hoeft te slaan. Je moet er alleen op letten dat je de tekst over de automatische opslag hebt gezien. Die verschijnt boven in het tactische bord, naast de naam van de tactiek.
 • Onderhoudswaarschuwingen
  Het tactische bord waarschuwt je vijftien minuten van tevoren over naderende onderhoudswerkzaamheden. We moeten de servers enkele minuten uitschakelen om problemen met het tactische bord op te lossen. Als er onderhoud nodig is, word je onder in beeld gewaarschuwd. Gelukkig wordt je voortgang nu automatisch opgeslagen, dus de kans is klein dat je je werk verliest. Dit kan alleen gebeuren als je de tactiek minder dan dertig seconden voor het begin van het onderhoud aanpast.
 • Je kunt teksten nu makkelijker selecteren en bewerken
 • Probleemoplossingen
  • Probleem opgelost waarbij je een tacticus niet kon verwijderen.
  • Probleem opgelost waarbij het soms niet mogelijk was om een handeling ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren tot je een ander gereedschap koos.
  • Als je iemand uitnodigt voor de tactiek, wordt het paneel met aanwezigen (rechtsboven) nu correct bijgewerkt.
  • Probleem opgelost waarbij het niet mogelijk was om een delen-notificatie te negeren nadat je had aangegeven het bericht later te willen bekijken.

OVERZICHT PROBLEEMOPLOSSINGEN

Dit is geen alomvattend overzicht. We lichten alleen oplossingen uit voor de meest gerapporteerde problemen.

Gameplayverbeteringen

 • Dode hoek rechter joystick/rechter-stick wordt gereset na het beëindigen van de game - OPGELOST
 • Thermite kan geen exothermisch explosief plaatsen op beschadigde en versterkte muren - OPGELOST
 • De aanvallers winnen als een teamgenoot Fuze doodt zodra hij zijn clusterbom op het doelwit ontsteekt - OPGELOST
 • Door de verdediging heen breken is onmogelijk als een operator met een schild zich verplaatst terwijl hij een mêleetreffer incasseert - OPGELOST
 • Tijdens het abseilen gaat de operator door bepaalde structuren en textures heen - OPGELOST
 • De camera aan het einde van een ronde gaat door de operator heen - OPGELOST
 • PvE: af en toe ontbreekt er een AI-speler aan het begin van een match - OPGELOST
 • PvE: AI-ingenieurs wisselen continu ontwijkingsreacties en inactiviteit af per schadetik als gevolg van gifgas - OPGELOST

Leveldesignverbeteringen

 • Verdedigers kunnen door rode blokkademuren heen tijdens de preparatiefase - OPGELOST
 • Ondersteunende spelers krijgen soms een onjuiste weergave van wat de bekeken speler ziet. Zo kan de bekeken speler een muur verwoesten, terwijl de ondersteunende speler een onaangetaste muur ziet - OPGELOST
 • Op de map Basis Hereford kun je het gebouw verlaten via de rode blokkademuur door over de zandzakken te springen tijdens de preparatiefase - OPGELOST
 • Op de map Oregon kun je door het plafond kijken als je over het stapelbed springt - OPGELOST
 • Op de map Kafe Dostoyesky kun je vast komen te zitten als je over een prullenbak springt in BUI Parklaan - OPGELOST
 • Op de map Consulaat kun je vast komen te zitten op de trap in de locatie Visa-kantoor - OPGELOST
 • Op de map Kanaal kun je buiten de gamewereld kijken als je een drone plaatst boven het ventilatiesysteem in de gang - OPGELOST
 • Er zijn kleine problemen met de belichting op onze maps - OPGELOST

Onlineverbeteringen

 • Soms wordt de game opgestart op het datacentrum CENTRAL-US in plaats van WEST-EUROPE - OPGELOST
 • Sommige spelers ontvangen geen roem na afloop van een match - OPGELOST
 • De fout 0-0x00000602 treedt soms op als je na een matchmakingspel zoekt naar spelers - OPGELOST
 • De fout 2-0x00000067 treedt soms op als je je bij een team probeert aan te sluiten dat eerder te maken heeft gehad met een verbroken verbinding - OPGELOST
 • De fout 2-0x00000068 treedt soms op als je een party-uitnodiging accepteert - OPGELOST
 • Sommige spelers uit een team blijven achter in het hoofdmenu tijdens het zoeken naar een match als niet is voldaan aan bepaalde stappen - OPGELOST
 • Er is geen timer in het lobbyscherm - OPGELOST
 • Het laden van het lobbyscherm duurt eeuwig als je probeert aan een spel mee te doen terwijl een speler van hetzelfde spel is gedood en vervolgens eerder de lobby heeft verlaten - OPGELOST
 • Sommige gebruikers ontvangen een bericht over een verbindingsfout als de uitdagingen in de game worden gereset - OPGELOST
 • PvE: Soms ontvang je geen XP en roem na afloop van Antiterreursessies - OPGELOST
 • Klassement: als je vertrekt om welke reden dan ook, behalve vanwege een verbindingsfout, ontvang je geen waarschuwing en word je automatisch twee minuten verbannen - OPGELOST
 • Pc, klassement: als je een match verlaat met F10 ontvang je geen bericht om de verbinding te herstellen - OPGELOST
 • Pc, klassement: Als je een match verlaat met ALT+F4 ontvang je geen bericht om de verbinding te herstellen - OPGELOST

Interfaceverbeteringen

 • Er verschijnt een foutief bericht na het verlaten van een klassementsspel - OPGELOST
 • Op de map Huis ontbreekt er een locatie-indicator in de wasruimte - OPGELOST

Verschillende verbeteringen

 • Pc: Als je het richtsysteem wijzigt van 'ingedrukt houden' naar 'aan/uit', kun je niet langs de loop richten met Tachanka's geschut - OPGELOST
 • Pc: Sommige toetsen kunnen geen nieuwe functie krijgen, zoals verplaatsen en de chatbox - OPGELOST
 • Pc: Push-to-talk-functionaliteit ontbreekt in het menu Opties - OPGELOST
 • Uplay: De Uplay-handeling Team Alfa wordt niet ontgrendeld na 50 klassementsmatches - OPGELOST
Geschatte patchomvang: 3,58 GB

 

Bedankt voor jullie bijdrage en feedback. Hopelijk genieten jullie van de nieuwe content van het eerste seizoen. Binnenkort laten we weten hoe we de game verder zullen verbeteren.

Het ontwikkelteam van Rainbow Six Siege