Para Bellum

In Operation Para Bellum komen twee G.I.S.-operators in actie onder de brandende Toscaanse zon. Het Rainbow-team stuurt Maestro en Alibi naar de villa van één van de gevaarlijkste misdaadfamilies.

Er valt genoeg nieuws te beleven in het tweede seizoen van Year 3, zoals een nieuw inlichtingengadget, een verbetering voor de map Clubhouse, een versterking voor Echo, diverse gameplayverbeteringen en de Pick & Ban feature.

Releasedatum: Juni 2018

Bekijk de trailer
Nieuwe operators

2 nieuwe operators

Voor Operation Para Bellum, rekruteert Rainbow-team twee van de beste agenten van de G.I.S.: Maestro en Alibi.

Als je een Season Pass hebt, worden de nieuwe operators direct bij het begin van het seizoen ontgrendeld en krijg je zeven dagen lang exclusief toegang. Als de exclusieve periode is beëindigd, kunnen alle spelers de operators ontgrendelen met roem of R6-credits.

Primair:Mx4 Storm
ACS12

Secondair:KERATOS .357-pistool
Bailiff 410-pistool

Zij-gadgetsImpactgranaat
Mobiel schild

Snelheid: Snel

Pantser: Light

“Geef nooit de kaarten prijs die je hebt gekregen.” -- Alibi
Alibi is geboren in het Libische Tripoli en emigreerde op driejarige leeftijd met haar familie. Haar vader was een kleine munitiefabrikant die zijn contacten gebruikte om de export uit te breiden. Dankzij dit familiebedrijf maakte ze kennis met Italiaanse vuurwapens en oefende ze op de schietbaan. Op 18-jarige leeftijd nam Alibi deel aan het Europese kampioenschap en won ze goud in twee disciplines. Hierna wist een headhunter van de carabinieri haar te overtuigen om bij de politie te gaan.
Dankzij haar scherpschutterskwaliteiten maakte Alibi snel carrière en vocht ze een tijdje tegen de georganiseerde misdaad met de elite-eenheid Raggruppamento Operativo Speciale. Uiteindelijk wist ze een plekje te bemachtigen in de Gruppo Intervento Speciale (G.I.S.). Na een geslaagde operatie in Afghanistan waarin ze van haar eenheid werd gescheiden, werd ze gekozen voor undercoverwerk in de georganiseerde misdaad. Ze infiltreerde in de misdaadfamilie Vinciguerra die ze na enkele jaren van binnenuit wist op te rollen.

Unieke vaardigheid

GADGET: PRISMA
Prisma projecteert hologrammen van Alibi in niet-actieve positie. Als je de hologrammen schiet of aanraakt, wordt je enkele seconden gemarkeerd en gepingd. Wanneer Prima buiten wordt gebruikt, wordt een valse "Verdediger buiten"-waarschuwing naar aanvallers gestuurd. Voor het verrassingselement geeft Prisma de identiteit niet prijs van een verdediger die naar buiten is gegaan. Elke kogel, mêleeaanval of explosie beschadigt Prisma, en gaat door het hologram. Zorg dat je er niet te dicht op staat.

MaestroDEF

Bekijk de trailer

Primair:ALDA 5.56
ACS12

Secondair:KERATOS .357-pistool
Bailiff 410-pistool

Zij-gadgets Prikkeldraad
Mobiel schild

Snelheid: Langzaam

Pantser: Zwaar

“Heb ik je weleens verteld over die nacht in Congo waarin we vanuit een boom een moeras in sprongen? Nee? Ach, dat is een leuk verhaal.” –- Maestro
Maestro is de oudste uit een gezin van acht kinderen. Hij groeide op in Rome, maar ging op 18-jarige leeftijd naar de Militaire Academie in Modena. Daarna sloot hij zich aan bij de carabinieri en wist hij een plekje te bemachtigen als parachutist van het eerste regiment, dat bekendstaat onder de naam Tuscania. Na diverse missies werd Maestro ingelijfd door de Gruppo di Intervento Speciale (G.I.S.). Hij werd een aantal keer uitgezonden naar Irak, waaraan hij een litteken in zijn gezicht overhield als gevolg van een bermbom. Hij besloot privétrainingen te geven, die uitgroeiden tot hét bootcamp voor Tier 3- en Tier 2-eenheden, en particuliere militaire uitvoerders. De Tuscania wist Maestro uiteindelijk over te halen om van een van de speciale eenheden een Tier 2 te maken, waardoor hij de kans kreeg voor Rainbow te werken als vertegenwoordiger van de Italiaanse eenheden.

Unieke vaardigheid

GADGET: BOZE OOG
Maestro gebruikt een op afstand bestuurbaar torentje dat hoogenergetische laserstralen afvuurt. Eenmaal op de vloer of aan de muur bevestigd, kan Maestro op afstand de boel in de gaten houden met de draaibare camera. Wanneer het camera-apparaat opengaat om een laserstraal af te vuren, wordt de kern blootgesteld aan schade. Los daarvan is het torentje onkwetsbaar voor kogels en mêleeaanvallen. Tenslotte kan Evil Eye door rook kijken.

Nieuwe map

Nieuwe map : Villa

Operation Para Bellum levert onze 19e map: een luxe Toscaanse villa. We hebben ons uiterste best gedaan om er onze meest tactische map tot op heden van te maken. Het huis biedt een schat aan opties met zijn brede trappen, smalle tunnels en geheime luiken. De illusie van dekking besluipt iedereen die voet zet in de villa.

De grond is eigendom van de gevreesde misdaadfamilie Vinciguerra, die bekendstaat om zijn smokkelactiviteiten. Ze trekken zich terug in deze riante woning, waar ze genieten van het leven en zeldzame kunst verzamelen. Dit is de villa op een specifiek moment: De Vinciguerra's zijn bezig met het verbranden van documenten en het verplaatsen van hun eigendommen, net voordat de grote inval zou plaatsvinden. Maar ze krijgen lucht van Operation Para Bellum en slaan in allerijl op de vlucht, waardoor er een hoop belangrijke informatie achterblijft in de villa

Trailer bekijken
Elite-set

Thatcher elite-set

Met veel plezier leveren we een elite-set voor Thatcher, onze meest gedecoreerde operator. Geïnspireerd door de operatie die de S.A.S. beroemd maakte, eert de set van Thatchers hun pionierswerk.

De elite-set voor Thatcher bevat het uniform Operatie Nimrod, de overwinningsanimatie Meedogenloos strak, de gadgetskin Schroefkop, de elite-Thatcher-chibi en de Maggie's Resolve-wapenskin voor de L85A2, MS590A1 en P226 MK 25.

De set komt beschikbaar aan de start van Operation Para Bellum in de Uniform-sectie van Thatcher.

Wapenskins

Para Bellum wapenskins

In Operation Para Bellum vieren we het vakmanschap van Italiaanse wapenmakers. Onze seizoenswapenskins Carnevale, Renaissance, Klassiek marmer en SPQR brengen verfijning naar je uitrusting.

Eenmaal ontgrendeld, kunnen de wapenskins tot het eind van het seizoen gebruikt worden op alle beschikbare wapens.

Verbeterde map

Clubhuis Verbeterde map

We hebben onze levelvormgevers en levelontwerpers gevraagd om na drie jaar terug te keren naar Clubhuis en deze map naar een hoger niveau te tillen. Ze konden niet wachten om daarmee te beginnen, gewapend met jaren kennis en diverse geavanceerde tools. Het was hun missie om de strekking van de map te verbeteren, die verdedigers dwong tot acties met hoge risico's en lage beloningen .

Om te beginnen voegden onze ontwerpers een verbinding toe tussen de slaapkamer en geldruimte, om de flow van de map te openen. Verdedigers kunnen zich nu tussen gebouwen op de tweede verdieping verplaatsen zonder dat ze naar buiten hoeven te gaan. De locaties van doelen werden ook beter in balans gebracht. De ontwerpers voegden een trap toe aan de garage, splitsten de bar, voegden een badkamer toe om langs de bar te kunnen sluipen en verwijderden enkele luiken van het dak zodat spelers vrijer konden circuleren.

Ten tweede onderzochten de ontwerpers nauwgezet hoe de community met de komst van nieuwe gadgets zich in de loop der jaren aan de map had aangepast. Het was van groot belang om te onderzoeken hoe spelers de map daadwerkelijk gebruikten om te garanderen dat hij na het verbeteren nog steeds als clubhuis zou 'voelen'. Onze ontwerpers wilden de vooruitgang en investeringen van spelers eerbiedigen. Bovendien konden ze zo hun creaties door andere ogen bekijken. Toen een levelvormgever bijvoorbeeld een nieuwe trap in de kelder creëerde, meldde een levelontwerper dat de community dit gebied 'Blue Room' had gedoopt. De vormgever pikte de referentie op, versierde de muur met een marinebanner en plaatste blauwe fakkels langs het pad dat naar de trap leidde.

Ten slotte bood de aanpak van de map de vormgevers een uitgelezen kans om hun oorspronkelijke werk van drie jaar geleden op te poetsen; een zeldzaam genot. Ze veranderden texturen, zorgden voor meer verschillende materialen, verfraaiden de koepel, voegden belichting toe en verrijkten de map met de aanwezigheid van niet eerder geziene fietsers.

Omdat dit de eerste keer is dat we een map zo verbeteren, kijken we ernaar uit om jullie te zien spelen op onze technische testserver, en om jullie feedback te ontvangen op R6Fix.

Balanceren operators

Balancerenoperators

Een gedetailleerde uitleg van de redenen voor alle balansupdates vind je in onze Opmerkingen van de designers: Voorseizoen-artikel.

Echo

 • • Heeft nu 2 Yokai-drones
 • • Maximale munitie per Yokai-drone teruggebracht van 3 naar 2
 • • Herlaadtijd tussen droneschoten verlengd naar 20 seconden

 

Operatorsnelheid

 • • Operators met snelheid 3 iets langzamer
 • • Operators met snelheid 1 iets sneller
 • • Kleine toename in bewegingssnelheid met getrokken handpistool
  • - exclusief automatische handvuurwapens (SMG-11, SMG-12, etc.)
Verbeteringen

Algemene aanpassingen en verbeteringen

 • game balancing icon

  Game
  balans

 • player comfort icon

  Speler
  gemak

 • game health

  Game
  Gezondheid

 • playlist changes icon

  Afspeellijst
  veranderingen

Spelbalans

Kiezen en verbannen

Kiezen en verbannen werd tijdens de Six Invitational voor het eerst aangekondigd en wijzigt het selectieproces van Operators. Kiezen en verbannen wordt geïntroduceerd in aangepaste spelopties bij de lancering van Jaar 3 Seizoen 2 en wordt een speciale functie tijdens het volgende Pro League-seizoen.

Meer details over Kiezen en verbannen zijn te lezen in het Devblog: Kiezen en verbannen.

Kogelvrije camera

De kogelvrije camera is een secundaire gadget waar de volgende zes verdedigers over kunnen beschikken.

Frost – Kogelvrije camera in plaats van een mobiel schild.
Doc – Kogelvrije camera in plaats van een mobiel schild.
Mute – Kogelvrije camera in plaats van een mobiel schild.
Castle – Kogelvrije camera in plaats van een mobiel schild.
Caveira – Kogelvrije camera in plaats van prikkeldraad.
Vigil – Kogelvrije camera in plaats van prikkeldraad.

Dit nieuwe apparaat geeft ze meer opties om een doel te verdedigen en een aantal aanvalsstrategieën tegen te gaan. Meer details over de kogelvrije camera zijn te lezen in het Devblog: Observatietool en kogelvrije camera.

Ontmanteltool uitschakelen

Vanaf het tweede seizoen van jaar 3 gebruiken verdedigers een hackingapparaat in plaats van een mêleeanimatie om de ontmanteltool uit te schakelen. We wilden de audiovisuele feedback verbeteren met deze nieuwe animatie om het duidelijker te maken wanneer de verdediger bezig is met de ontmanteltool. Het is daarbij belangrijk om te vermelden dat de afstand en voorwaarden om hem te ontmantelen hetzelfde blijven.

HetDevblog over Ontmanteltool uitschakelenbevat meer informatie over deze veranderingen.

Spelerscomfort

Obervatietool

Spelers moeten nu veel acties uitvoeren om de drone of camera te bereiken waar ze door willen kijken - zeker als ze willen wisselen tussen twee actieve observatietools (bijv. als Twitch wil wisselen tussen haar eerste en tweede drone). Daarom hebben we het observatietoolsysteem gewijzigd en een nieuwe gebruikersinterface gegeven. Hiermee kunnen spelers makkelijker van camera naar camera schakelen.

Observation Tool

Je kunt meer lezen over de veranderingen voor de observatietool in het Devblog over de observatietool en kogelvrije camera.

Leunen

We hebben de spelerservaring aangepast voor het leunen naar de ene of andere kant. Door een combinatie van toetsen te gebruiken, konden spelers sneller van de ene naar de andere kant bewegen dan was bedoeld. Je schakelt nu soepel van links naar rechts en vice versa, zonder dat je verder nog op toetsen hoeft te drukken.

 

Gezondheid

Verfijnen scores

We implementeren een numeriek verfijningsproces met kleine aanpassingen aan het huidige scoresysteem voor operators. Doel is het balanceren van het huidige systeem dat alle operators in potentie een gelijke score per ronde laat halen met het uitvoeren van vrijwel identieke actie.

Een volledig overzicht van de veranderde scores is te vinden in ons artikel over scores.

Ondersteuning Xbox One X en PlayStation 4 Pro

We hebben de resolutie verhoogd naar 1728p op de Xbox One X, en naar 1440p op de PlayStation 4 Pro, met behoud van 50% renderscaling (hetzelfde als eerder). We werken momenteel aan een systeem dat de renderscaling dynamisch verhoogd, wanneer het vermogen dat toelaat. Dit zorgt voor een hogere renderkwaliteit in weinig complexe scenes, terwijl het dynamisch aanpassen van de renderscaling op elk moment een beeldverversing van 60 fps garandeert. We hebben nog geen datum gepland voor de implementatie van deze aanvullende dynamische renderscaling.

Stemchat (pc)

We hebben de manier veranderd hoe we je microfoon herkennen in Windows. We gebruiken nu je "standaard communicatieapparaat" in plaats van je "standaard apparaat". Zo hebben spelers meer controle over het gewenste communicatieapparaat.

Als je problemen ondervind bij het detecteren van je microfoon in de game, controleer dan in Windows je opname-instellingen.

 

Wijzigingen in de afspeellijst

Maprotatie

Vanwege de toevoeging van de nieuwe Italian-map, wijzigen we de afspeellijsten voor klassementsmatches en vriendschappelijke matches. De rotatie voor klassementsmatches krijgt 11 maps, die voor vriendschappelijke matches krijgt er 17. In aangepaste spellen zijn alle maps beschikbaar.

Klassement

Ranked Map Rotation

Vriendschappelijk

Casual Map Rotation
R6Fix

We gaan R6Fix niet alleen op de testservers maar ook in de livegame gebruiken. Als je na de release van Operation Para Bellum, een bug vindt, kun je naar R6Fix.ubi.com gaan om deze te rapporteren. R6FIX is bij de release alleen in het Engels beschikbaar.

Je moet je aanmelden met je Ubisoft-account. Eenmaal aangemeld, wordt kort uitgelegd wat R6Fix is, en wat je moet doen om dit platform te gebruiken. Daarna moet je de relevante module kiezen en kun je beginnen!

R6Fix

In dit scherm kun je een nieuwe bug rapporteren. We raden aan de bestaande kwesties te doorzoeken om duplicaten te voorkomen. Je kunt ook stemmen op de kwesties die jij belangrijk vindt. Als een bug nog niet gerapporteerd is, klik je op de "Make a Report"-knop. Het is heel belangrijk dat je je computerspecs aan ons doorgeeft. Na het invullen van je computerspecs, kun je beginnen met het melden van details over de bug die je tegenkwam. Vertel ons alsjeblief zoveel mogelijk details, dit helpt ons de bug sneller op te lossen!

Als je een bug wilt rapporteren die al is aangemeld, kun je bij de commentaren invoeren hoe jij op de bug bent gestuit. Kies daarvoor de "I can reproduce"-knop. Wanneer genoeg mensen de bug hebben gemeld, wordt hij verplaatst naar “Acknowledged”.

In de “Acknowleged”-fase, kun je op de bug stemmen. Je kunt per maand een beperkt aantal keren stemmen. We raden aan om je stemmen te gebruiken voor kwesties die volgens jou de hoogste prioriteit hebben.

Probleemoplossingen

Belangrijkste probleemoplossingen

Gameplay

 • Opgelost - Je kunt geen claymores plaatsen als je rechtop naast een muur staat.
 • Opgelost - De verdediger kan een bom ontmantelen van onder de vloer als hij dichtbij genoeg is.
 • Opgelost - Operators kunnen over mobiele schilden springen om in de gijzelaar te clippen.
 • Opgelost - Kogels kunnen op bepaalde plekken door een versterkte en onverwoestbare muur dringen.
 • Opgelost - Door tijdens het herladen te gaan liggen of weer overeind te komen, hef je het herladen op.
 • Opgelost - Bepaalde gadgets kunnen niet worden opgepakt als je er heel dichtbij komt.
 • Opgelost - Het geluid van drones wordt na bepaalde stappen afgesneden in first-person.
 • Opgelost - Muurgadgets als Jägers ADS-MKIV 'Ekster' worden niet automatisch vernietigd als je de muur sloopt waar het gadget aan vast zit.
 • Opgelost - Prikkeldraad kan door barricades heen worden geplaatst.
 • Opgelost - Verdedigers verliezen de ronde als de aanvaller de ruimte verlaat terwijl de slider van het doelwit waarom wordt gestreden op 100% veiliggesteld staat.
 • Opgelost - Het is mogelijk om operators met schilden door hun schilden heen te raken met een mêleeaanval vanuit een bepaalde hoek.
 • Opgelost - Operatormodellen kunnen in 2D worden weergegeven en geen schade oplopen.
 • Opgelost - Je kan op meerdere plekken door muren en barricades heen clippen.

OPERATORS

BANDIT
 • Opgelost - De batterijen kunnen niet worden opgeblazen als ze zijn geplaatst op een versterkt valluik.
CAVEIRA
 • Opgelost - Caveira kan herladen tijdens het sprinten met haar lichtvoetige sluiptechniek.
VALKYRIE
 • Opgelost - Argusogen kunnen worden geplaatst op plekken van de map waar dat niet de bedoeling is.
DOC
 • Opgelost - Als Doc de beschadigde reddingswerkerhoofdbedekking gebruikt, verstoort dit het complete personagemodel.
ELA
 • Opgelost - Schokgolfmijnen kunnen door barricades, inclusief die van Castle, en gewone versterkingen dringen.
MIRA
 • Opgelost - De zwarte spiegel werkt niet goed als hij op bepaalde plekken wordt geplaatst.
 • Opgelost - Mira's spiegel kan verdwijnen als je dicht bij een muur staat.
FINKA
 • Opgelost - De blauwe rand verschijnt niet in de killcamera en de ondersteuningscamera als Finka haar boost direct na de kill gebruikt.
TWITCH
 • Opgelost - Als je vertrekt terwijl de drones van Twitch actief zijn, verdwijnen de drones.
 • Opgelost - De drones van Twitch geven zowel de hoeveelheid munitie als de afkoelperiode van de taser niet weer.
FROST
 • Opgelost - Welkom-matten kunnen worden verborgen door een reeks handelingen uit te voeren.
IQ
 • Opgelost - Als IQ's gadget wordt geactiveerd, kan ze elektronica waarnemen terwijl ze zich bezighoudt met andere zaken, zoals het 'koken' van een granaat.
 • Opgelost - Elektronica wordt niet weergegeven aan de rand van de detector.
JÄGER
 • Opgelost - De ADS van Jäger kan worden geplaatst en verborgen in bepaalde constructies.
TACHANKA
 • Opgelost - Tachanka's LMG-schild is inconsistent waardoor erdoorheen kan worden geschoten.

LEVELDESIGN

GRENS
 • Opgelost - Verdedigers kunnen gadgets door het kleine raam van BG Detentie gooien tijdens de preparatiefase.
 • Opgelost - Als een operator een muur verwoest, blijven brokstukken van de muur zweven.
 • Opgelost - De vallen van Frost kunnen door de kabelbescherming van BG Serverruimte clippen, waardoor ze deels onzichtbaar worden.
CHALET
 • Opgelost - Je loopt geen schade op na ontsteking van C4 bij de bloempot in 1V Gang slaapkamer.
CLUBHUIS
 • OpgelostVerdedigers worden waargenomen als in ze de deursponning staan tussen Gangkelder en Kerk.
 • Opgelost - Je maakt een dodelijke val als je van de airconditioning springt in BUI Dak westzijde.
 • Opgelost - Je kunt je verstoppen achter een tv in K Gedenkruimte.
 • Opgelost - Drones kunnen in de trap clippen van BUI Kennels en door textures heen kijken.
 • Opgelost - De game loopt minder vloeiend als je een bepaalde reeks handelingen uitvoert.
 • Opgelost - Het is mogelijk om tussen twee versterkte muren te schieten in 1V Gang slaapkamer.
 • Opgelost - Je kunt de ontmanteltool plaatsen of de container veiligstellen in 1V Badkamer terwijl het doel zich bevindt in 1V Slaapkamer.
 • Opgelost - Kogels kunnen door de vloer tussen Gang slaapkamer en Centrale gang dringen.
 • Opgelost - Er is een gat onder de muur van BUI Onderdak oostzijde dat aanvallers zicht geeft op de vloer eronder.
 • Opgelost - C4 richt geen schade aan als het ontploft op de trap van BG Bar.
 • Opgelost - Doorbraakexplosieven verwoesten alleen de eerste laag van de muur in Gang kelder.
KUSTLIJN
 • Opgelost - Doelen worden niet ontdekt als je erop richt vanuit de Ruïne.
CONSULAAT
 • Opgelost - Door op bepaalde plekken op Consulaat clusterbommen te plaatsen dood je Fuze.
HUIS
 • Opgelost - Bepaalde delen van Huis zijn te donker als je ervan buitenaf naar kijkt.
KAFE
 • Opgelost - Drones kunnen in muren clippen van 2V Sigarenlounge en zo de hele map scannen.
PRETPARK
 • Opgelost - Het signaal van Yokai valt weg op BG Trap spookhuis.
TOREN
 • Opgelost - Te weinig ruimte om gadgets te plaatsen op de vloer van BG Theeruimte.
OREGON
 • Opgelost - Je loopt geen schade op als je C4 plaatst op de onafgemaakte muur ten noordoosten van de eetzaalgang.

GEBRUIKERSERVARING

 • Opgelost - Lege gebruikersnamen op het scorebord.
 • Opgelost - Een 3-0x000A0013-fout als je een uitnodiging accepteert van een aangepast spel dat al is begonnen.
 • Opgelost - Drones nemen geen langzame muisbewegingen waar.
 • Opgelost - In bepaalde gevallen ontvang je de foutmelding 'Spel vol' tijdens matchmaking.
 • Opgelost - Weergave van een gele stip onder het tabblad Operators.
 • Opgelost - Het voicechatsymbool blijft actief nadat een teamlid ophoudt met praten.
 • Opgelost - De game loopt willekeurig vast als je gebruikmaakt van een Ryzen-processor.
 • Opgelost - Je kunt je na onderhoud niet opnieuw aansluiten bij je klassementsspel.