In Operatie Skull Rain, krijgt het Rainbow-team hulp van twee BOPE-operators om vrede te brengen in de Favela, onze nieuwe gratis map. Met deze derde grote contentupdate willen we de game-ervaring verbeteren met maatregelen tegen ongewenst gedrag, een nieuwe wapenuitbreiding, verschillende verbeteringen, nieuwe aanpassingsmogelijkheden en nog veel meer.

CAPITÃO

ANV

Caveira

VRD

2 NIEUWE OPERATORS

In Operatie Skull Rain rekruteert het Rainbow-team twee operators van BOPE: Caveira en Capitão.
De nieuwe operators worden direct ontgrendeld voor Season Pass-eigenaren, die zeven dagen lang exclusief toegang krijgen. Na de exclusieve periode kunnen alle spelers de operators ontgrendelen met roem of R6-credits.

DE SEASON PASS KOPEN UITRUSTING BEKIJKEN
SLUITEN

CAPITÃOANV

Vicente 'Capitão' Souza groeide op in Nova Iguacu net buiten Rio de Janeiro. Hij werd na de middelbare school al snel ingelijfd bij de Cooredenadoria de Recursos Especiais (CORE). Bij de inval in een huis liep hij in een hinderlaag, werd gevangengenomen en werd twee maanden lang gemarteld. Souza behield zijn stoïcijnse karakter, maar zijn littekens raakt hij nooit meer kwijt. Vanaf dat moment ontwikkelde Souza unieke tactische strategieën, die de aandacht trokken van BOPE.

UNIEKE VAARDIGHEID

Met zijn tactische kruisboog TAC Mk0 kan Capitão twee soorten munitie afvuren: verstikkende pijlen en kleine rookgranaten. De verstikkende pijlen verbranden de zuurstof binnen een bepaald bereik, waardoor je doelwit sterft. Met de kleine rookgranaten kun je je bewegingen camoufleren. Voer snelle, behendige aanvallen uit zonder je positie te verraden aan je tegenstanders.

Primair: Para-308 M-249

Secundair: PRB92

Gadget Fragmentatiegranaat Stungranaat

SNELHEID

PANTSER

CaveiraVrd

De onverschrokken veldagent Taina 'Caveira' Pereira staat bekend om haar genadeloze ondervragingstechnieken. Ze komt oorspronkelijk uit een klein stadje dicht bij São Paulo. Toen ze op zestienjarige leeftijd werd opgepakt wegens verdenking van beroving, kreeg ze door haar veelbelovende profiel een kans om haar leven een positieve wending te geven. Ze mocht kiezen tussen de tuchtschool en werken voor BOPE.

UNIEKE VAARDIGHEID

Caveira’s roofdierachtige sluiptechniek, de 'Lichtvoetige', stelt haar in staat haar prooi bijna onhoorbaar te observeren, tot ontsnappen niet meer mogelijk is. Door haar vaardigheid kan Caveira haar doelwit besluipen, snel uitschakelen en dwingen om de positie van het andere team prijs te geven (de ondervragingsmodus). Ze maakt gebruik van de 'Luison', een unieke PRB92 met een aangepaste demper en subsonische munitie. Ze neutraliseert de vijand niet alleen uit, ze zorgt er ook voor dat niemand het kan navertellen.

Primair: M12 SPAS-15

Secundair: LUISON (custom PRB92)

Gadget C4 Prikkeldraad

SNELHEID

PANTSER

Favela

Het Rainbow-team heeft opdracht gekregen de vrede te herstellen en de macht in handen te krijgen in de Favela. Twee in het gebied gestationeerde BOPEs zijn opgeroepen om hun tactische expertise van het terrein over te dragen aan het Rainbow-team. Door de combinatie van kleurrijke, smalle straten en hoge uitkijkpunten is deze map ideaal voor verwoesting van het exterieur. Deze map is de meest verwoestbare ooit. De nieuwe Favela-map is gratis beschikbaar voor alle spelers.

TRAILER BEKIJKEN

Skull rain WAPENSKINS

Start het nieuwe seizoen met vier kenmerkende Skull Rain-skins: Amazônia, Ceifador, Azulejos, de Piranha en Skull Rain. Deze wapenskins zijn exclusief voor Operatie Skull Rain verkrijgbaar in de winkel. Ga naar de winkel voor meer informatie.

GEZONDHEIDSprogramma

Om de nieuwe content van de komende seizoenen een gezonde basis te geven hebben we seizoen drie gewijd aan het verbeteren van de gezondheid van de game. Zoals je misschien weet, hebben we de anti-cheat-engine voor de server, FireFight, aangevuld met het actieve systeem aan de client-zijde: BattlEye.

We hebben veel verschillende oplossingen bedacht om de algehele gameplay te verbeteren. We hebben een dynamische clippingoplossing voor lichaamsdelen, zodat de ledematen van je operator niet meer door muren steken. Raadpleeg voor meer verbeteringen de onderstaande paragraaf 'Algemene aanpassingen en verbeteringen'.

NIEUWE SPELFUNCTIES

NIEUWE WAPENUITBREIDING

Om tegemoet te komen aan verschillende speelstijlen hebben we nu een nieuwe wapenuitbreiding: de gehoekte greep. Serenity 17, een professionele R6-speler, kon hem voor ons uittesten in onze studio in Montreal. Dit had hij erover te zeggen: "Met de gehoekte greep kun je sneller overschakelen van vanuit de heup schieten naar langs de loop richten, waardoor je speelstijl agressiever en sneller wordt. Hou er wel rekening mee dat de gehoekte greep bij terugslag minder stabiel is dan de standaard greep, dus het kan moeilijk zijn om je hoek te behouden."

NIEUW AANGEPAST SPELTYPE (BÈTA)

Met plezier kondigen we eindelijk Tactisch realisme aan, een nieuw speltype voor aangepaste spellen. Door jullie enthousiasme voor het speltype Hardcore hebben we het speltype Tactisch realisme ontworpen. Hierdoor ga je nog meer op in het spel, omdat je minder kunt vertrouwen op feedback in de game. Verschillende aanpassingen zorgen voor een realistische sfeer. De scherminfo bestaat nu alleen nog maar uit de rondetimer, het kompas en wapenpanelen. Je kunt je vijand niet meer markeren, je krijgt geen killbevestiging meer, munitie wordt op realistische wijze beheerd en zo zijn er nog veel meer wijzigingen. Dit is een eerste stap naar een betere beleving van de game. We horen graag jullie feedback, zodat we hieraan kunnen blijven werken.

NORMAAL
TACTISCH REALISME

Met het implementeren van dit speltype wilden we een realistische, tactische ervaring creëren. Het meest unieke aan dit speltype is dat het voor een onverwoestbare teamgeest zorgt. Je moet nu geheel op je teamgenoten en hun vaardigheden vertrouwen om te weten wie en wat je om de volgende hoek tegenkomt. Je kunt bijvoorbeeld alleen via communicatie je beide teamgenoten en gedode vijanden in de gaten houden (en voorkomen dat je je eigen mensen doodt). En dat is lastig zonder killbevestiging. Bij Tactisch realisme loopt de spanning hoog op, terwijl je de hele tijd je acties zorgvuldig inschat en met je teamgenoten coördineert.

OVERGAVESYSTEEM

Als je team het te zwaar krijgt, kun je het bijltje erbij neergooien en aan een andere match beginnen. We wilden teams de mogelijkheid bieden om zich over te geven, zodat ze niet gedwongen zijn om een match tot het eind uit te spelen. Je kunt nu tijdens een klassementsmatch stemmen voor overgave. De meerderheid van het team moet het ermee eens zijn. Denk eraan dat deze nieuwe spelfunctie alleen beschikbaar is voordat de derde ronde is begonnen.

ALGEMENE AANPASSINGEN EN VERBETERINGEN

 • EEN GEZONDERE
  GAME

 • SPELERGEMAK


 • WIJZIGINGEN IN
  DE AFSPEELLIJST

 • BALANS


 • ANDERE
  VERBETERINGEN

Gezondheid

Maatregelen tegen valsspelen aan de client-zijde doorgevoerd om valsspelers tegen te gaan

Naast het doorvoeren van maatregelen tegen valsspelen aan de client-zijde, hebben we met onze partners van FairFight gewerkt om hun detectiemethode ook te verbeteren. We verheugen ons op de veranderingen die we teweeg zullen brengen in seizoen 3. Lees hier meer over onze anti-cheat-test aan de client-zijde.

Meer maatregelen tegen teamkilling toegevoegd

Na het controleren van de aanpassingen van patch 3.3 en 3.4, hebben we nu stappen ondernomen om de methodes te verbeteren die we gebruiken om buitensporige teamkillers op te sporen en te straffen. Onthou dat spelers die door teamkilling uit een match verwijderd worden, de volgende straffen ondergaan:

 • Eerste overtreding:
  • Vriendschappelijk: verwijderd uit match.
  • Voor het klassement: een ban van 15 minuten, 30 minuten lang 50% eer als straf.
 • Tweede overtreding: je kunt 30 minuten lang geen gebruikmaken van matchmaking.
 • Derde overtreding: je kunt 2 uur lang geen gebruikmaken van matchmaking.
 • Vierde overtreding: je kunt 24 uur lang geen gebruikmaken van matchmaking.
 • Vijfde overtreding: je kunt 7 dagen lang geen gebruikmaken van matchmaking.
Verbeterde flow van stemmen voor verwijdering

We hebben de functie 'stemmen voor verwijdering' en de algehele ervaring voor spelers verbeterd. Spelers doorlopen nu stap voor stap hoe ze op hun platform op een andere speler kunnen stemmen voor verwijdering. Zodra een stem is ingediend krijgen alle andere spelers die in aanmerking komen om deel te nemen een melding te zien zoals je in de linker bovenhoek kunt zien op het screenshot hieronder. De melding wordt verwijderd zodra je gestemd hebt. Op dit screenshot staat ook het bijgewerkte scorebord dat je in patch 4.0 vindt.


VoteKick


Meer tools om spelers die cheaten in de tekstchat op pc aan te pakken

Vanaf nu kun je de tekstchat op pc verbergen. Hierdoor kunnen spelers mensen vermijden die in de chat spam of ongewenste berichten versturen. We moedigen die spelers aan om ze bij onze klantenservice te rapporteren zodat wij ze volgens onze gedragscode kunnen aanpakken.


Bij de scherminfovoorkeuren onder de tab Gameplay in het optiesmenu kun je de tekstchat uitschakelen.

Ledematen van je operator clippen niet langer door muren en barricades

De frustratie van de community ontstond deels toen een speler door een muur heen gedood werd en pas na het bekijken van de killcamera zag dat het been vanaf de andere kant zichtbaar was. In patch 4.0 hebben we aangepakt met significante verbeteringen voor wat we 'dynamisch clipping' noemen. Als een speler tegen een muur of mobiel schild gaat liggen, zijn hun lichaamsdelen niet langer zichtbaar vanaf de andere kant. Dit gebeurt door lichaamsdelen te clippen die met de geometrie van een object botsen. Dit voorkomt ook dat operators door muren clippen als ze gaan liggen, neergehaald worden of wanneer ze door een valluik clippen. Dit is ontzettend belangrijk, omdat het voor gelijke kansen voor alle operators zorgt.
We verheugen ons op de veranderingen die hierdoor zullen ontstaan, maar willen wel benadrukken dat deze technologie nog wordt aangepast en verbeterd. Het is dus mogelijk dat clippen soms toch nog voorkomt. Ondanks dat lichaamsdelen niet meer zichtbaar zijn als ze door objecten clippen, kunnen ze nog wel schade oplopen. Zoals eerder vermeld staat deze technologie nog in de kinderschoenen en doen wij ons best om deze te verbeteren. Een van de doelen is om hetzelfde proces toe te passen voor het clippen van wapens en gadgets. Hou je ogen hiervoor open in de komende patch!

Gezichtsveld is nu gestandaardiseerd voor alle spelers tijdens het gebruik van de camera's en de killcamera

Vóór deze patch zorgde het aanpassen van je gezichtsveld ervoor dat verdedigers meer info konden verzamelen dan oorspronkelijk de bedoeling was met camera's. Dit is nu gestandaardiseerd. Hetzelfde gezichtsveld wordt nu voor iedereen bij het gebruiken van de camera toegepast en teruggedraaid naar de gekozen gezichtsveldinstellingen bij het verlaten van de camera. Dit wordt ook toegepast op killcamera's. In het verleden kon dit leiden tot een verschil op de killcamera tegenover wat spelers konden zien als gevolg van hun persoonlijke gezichtsveldinstellingen. Door deze onjuiste herhalingen werd er van wangedrag beschuldigd.

Killcamera geeft nu een meer nauwkeurige weergave van wat er gebeurde

Vóór seizoen 3 werd de killcamera gebruikt om bepaalde tactieken van de vijand waarbij de verdediging van je team wordt ontweken te identificeren. De killcamera werd ook gebruikt als een manier om een bijzonder verdachtespel te identificeren. Na de release van seizoen 3 zorgt de killcamera voor meer inzicht in hoe de speler is gedood. De weergave van de kogelbaan, verkeerde plaatsing van de camera, bloedspetter-effecten en bewegingen van de operator tijdens herhaling van de killercamera zijn verbeterd. Deze verbeteringen zorgen er niet alleen voor dat spelers de bewegingen van hun vijanden beter kunnen inschatten, maar ook dat er minder acties zijn die er te ongeloofwaardig uitzien om waar te kunnen zijn.
We zijn blij met de vooruitgang die we met deze patch gemaakt hebben, maar we blijven werken aan verbetering van deze functie om de meest nauwkeurige informatie te kunnen geven..

Gewijzigde informatie in klassementslobby om de matchmakingervaring te verbeteren

Terwijl we op zoek zijn naar manieren om de tijden van matchmaking en de hele matchmakingervaring te verbeteren, viel het ons op dat spelers een match soms verlaten nadat ze de verhouding winst/verlies of kills/gedood van het andere team hebben gezien. Dit is verwijderd om zo te zorgen voor een soepelere en sterk verbeterde matchmakingervaring voor alle spelers.

Het beter in de gaten houden van de verbindingskwaliteit en problemen met matchmaking waar spelers tegenaan lopen

We kunnen verbindingsproblemen en het proces van matchmaking beter in de gaten houden waardoor we sneller de oorzaak van de problemen die gebruikers tegenkomen kunnen aanpakken. Hierdoor kunnen we sneller reageren als een bepaalde foutcode steeds vaker opduikt, of als er een negatieve trend in het proces van matchmaking ontstaat.
Al met al zal dit leiden tot een afname van het aantal verbindingsproblemen en een verbeterde matchmakingervaring.

Spelergemak

Informatie over de uitrusting van je teamgenoot op wachtscherm

Je kunt de uitrustingen van je teamgenoten nu op het verbeterde wachtscherm bekijken. Hierdoor kun je je uitrusting aanpassen aan de hand van wat je teamgenoten naar het slagveld meenemen. Om de Presentation Director Toni Da Luz te quoten: 'Spelers hebben nu real time toegang tot de wapens en gadgets die hun teamgenoten hebben gekozen. Dat je bijvoorbeeld weet of Fuze voor een schild of een 6P41 is gegaan, maakt een groot verschil in Siege waar het samenstellen van je team heel belangrijk is.' Dit is vooral nuttig als je niet met je gebruikelijke team speelt of met een groep die stemcommando's gebruikt. Je kunt je nu direct aanpassen aan de keuzes van je teamgenoten


TeammateLoadout


Wapenvoorproefje op volledig scherm

Je kunt wapens nu draaien en erop inzoomen in het uitrustingsscherm van de operator. Daarnaast kun je je wapens in dit venster uitrusten met wapenskins en talismannen. Het is nu mogelijk om je te concentreren op een specifiek punt van een wapen en de camera om dit punt heen te draaien. Verder kun je direct inzoomen op belangrijke onderdelen van het wapen. Hierdoor kun je content maken die gefocust is op de wapens en van alle details van je wapenskins en wapentalismannen genieten!


WeaponPreview


Maprotatie verschijnt nu vaker willekeurig

Het viel ons op dat spelers die een paar keer achter elkaar een bepaalde map spelen, gefrustreerd raken door het gebrek aan variatie in de maprotatie. We hebben een algoritme geïntroduceerd dat de kans op een nieuwe map vergroot door de map te kiezen die door alle spelers tijdens de huidige sessie het minst gebruikt is.

Tactische maps zijn aangepast zodat er meer details zichtbaar zijn

Tijdens de planfase kunnen zowel aanvallers als verdedigers van de nieuwe tactische maps genieten. Deze maps zijn gedetailleerder dan de vorige maps en zorgen ervoor dat je tijdens de planfase een ingewikkeldere strategie kunt bedenken. Hieronder vind je een aantal ingame-screenshots!


TacMap


Spelers kunnen nu kiezen welke operator met de ontmanteltool terugkeert

Temas kunnen nu afspraken maken en bepalen welke speler met de ontmanteltool terugkeert. Dit voorkomt dat spelers de ontmanteltool aan het begin van de ronde moeten laten vallen omdat het niet binnen de strategie van het team past. Dit zorgt voor een soepeler begin voor bomaanvallers en geeft meer opties voor het aanvallen van het doel!

Aanvallers worden nu gewaarschuwd als alle drones zijn uitgeschakeld

Aanvallers worden nu gewaarschuwd als alle drones tijdens de preparatiefase vernietigd zijn. Dit voorkomt verwarring wanneer spelers naar het keuzescherm van de terugkeerlocatie worden gebracht.


TacMapDrone


Het kompas verschijnt nu tijdens het gebruik van drones en camera's

Op verzoek hebben spelers nu een kompas op hun scherminfo tijdens het gebruik van een drone of camera. Hierdoor kunnen spelers preciezere informatie aan hun teamgenoten doorgeven. Het kompas is voor dat spelers die drones en camera's gebruiken nog belangrijker voor het slagen van de missie. Het volgen van juiste informatie is al de helft van de strijd!

Locatieping is verbeterd zodat het gebruiksvriendelijker is

De locatiepingfunctie is aangepast. We hebben het bereik, de duur en de omvang van de marker vergroot. De duur is verlengd van 3 naar 5 seconden, de maximale afstand bedraagt nu 100 meter en de pingmarker past zich nu aan de afstand aan zodat je hem beter kunt zien. We adviseren altijd om met je team te blijven communiceren, maar het verbeteren van deze functie zorgt ervoor dat teams op meer verschillende manieren kunnen communiceren. De locatieping is nu het ideale middel voor elke situatie waarin je stilletjes naar een vijandoperator aan de andere kant van de muur luistert of als je nauwkeurig met je team moet communiceren naast het lawaai van een intens vuurgevecht!

De ingame-scherminfo geeft nu met één blik duidelijkere informatie

De ingame-scherminfo is verbeterd waardoor het bepalen van de status van je teamgenoten veel soepeler gaat.


TeamHeader


Naast het scherm met de status van je teamgenoten, hebben we ook de gezondheidsmeter linksonder verbeterd. We hebben de weergave van je pantserniveau verwijderd aangezien dat niet relevant is als je middenin een ronde zit. Spelers met Rooks pantserplaten hebben nog steeds een groene indicator, zoals je op het screenshot hieronder ziet. In dit screenshot kun je ook zien dat de noordzijde nu is geaccentueerd met een rode achtergrond!


HealthFooter


Minder storende scherminfo als de ontmanteltool op de grond is

Spelers hadden soms problemen met het lokaliseren van vijanden door de scherminfo van de ontmanteltool. We hebben de invloed van de ontmanteltool op de scherminfo beperkt. Zo hebben we de scherminfo-indicator dusdanig verkleind zodat je een vijand duidelijk kunt zien als hij zich aan de andere kant bevindt.


Defuser


Je meest recent gekozen afspeellijst, staat nu standaard ingesteld in het hoofdmenu

Op verzoek van de community wordt je meest recent gekozen afspeellijst nu de standaardkeuze als je naar het hoofdmenu gaat. Hierdoor ontstaat er een beter gestroomlijnde flow in het matchmakingproces voor alle spelers.

Ping (vertraging) en FPS-informatie wordt nu weergegeven zodat je een beter beeld van de prestatie hebt

Om je zoveel mogelijk kennis mee te geven, kun je nu een overlay activeren die je ping, FPS en versienummer weergeeft. De kleur van de waarden verandert aan de hand van prestaties. Een hoge ping of lage FPS wordt bijvoorbeeld in het rood weergegeven en een lage ping of hoge FPS in het wit. Dit wordt automatisch aangepast aan de hand van het speltype of het platform waarop je speelt. Dit zorgt ervoor dat spelers zich bewuster worden van situaties waarin ze last hebben van een grote vertraging of lage FPS.


Wees je ervan bewust dat deze tool voor debuggen en het oplossen van problemen werkt en mogelijk andere informatie op je scherminfo tegenhoudt. Gebruik op eigen risico.

Meer uitgebreide opties voor muisgevoeligheid

Verfijn de gevoeligheid van je muis en verbeter je prestaties op het slagveld! Dankzij feedback van onze spelers van de Pro League kunnen spelers op de pc hun muisgevoeligheid zowel verticaal als horizontaal aanpassen.

Nieuw muisalgoritme-menu toegevoegd

We hebben een nieuw algoritme geïntroduceerd waardoor spelers die een muis gebruiken soepeler door het menu kunnen navigeren. Wanneer je vóór deze patch je muis van de M590A1-tegel aan de linkerkant naar het previewvenster aan de rechterkant bewoog, kwam een ander object in beeld als je daar met je muis overheen ging. Na de patch kun je van één tegel naar de content aan de zijkant gaan zonder dat deze content verandert. Ook niet als je er overheen gaat. Op de afbeelding hieronder kun je zien dat zolang je muiscursor binnen de blauwe driehoek blijft en een hoge snelheid behoudt, er geen interactie is met de objecten tussen de linker- en rechtersecties.


MenuFlow


Wijzigingen in de afspeellijst

Voor klassement

Klassementen worden aan het begin van seizoen 3 gedeeltelijk gereset

Nu seizoen 2 bijna eindigt, hebben we de indeling van elke rang in kaart gebracht en we zijn tevreden met de resultaten. Het eindresultaat van seizoen 2 is als volgt:

 • 14% Koper
 • 30% Brons
 • 35% Zilver
 • 16.5% Goud
 • 4% Platina
 • 0.5% Diamant

Aangezien we de rangen voor seizoen 3 resetten, willen we graag nog iets meer vertellen over hoe we dat gaan doen. Alle rangen krijgen een 'soft reset'. De rangen van alle spelers worden op basis van hun onzekerheidswaarde gereset naar een rang rond hoog brons - laag zilver. De onzekerheidswaarde draait om het aantal matches dat je hebt gespeeld. Om ervoor te zorgen dat er minder matches nodig zijn om vorige rang terug te krijgen, hebben we de onzekerheid verhoogd waardoor spelers sneller vanuit hun plaatsingsmatches stijgen. Bijvoorbeeld: hoe meer potjes een Diamantspeler heeft gespeeld, hoe hoger het matchmakingniveau na de soft reset zal zijn. Hierdoor krijg je makkelijker dezelfde rang die je eerst had.
Alle spelers moeten aan het begin van het derde seizoen 10 plaatsingsmatches spelen om een rang te behalen.

Het aantal klassementkwalificatie-matches dat overblijft tot je de eerste rang hebt bereikt

We hebben een nieuw onderdeel waarmee je kunt zien hoeveel klassementsmatches je nog moet spelen om je oorspronkelijke rang te behalen. Hierdoor hoef je niet meer bij te houden hoeveel kwalificatiematches je hebt gespeeld. Na elke match krijg je het aantal klassementsmatches te zien dat je van de 10 hebt voltooid. Zodra je 10 klassementsmatches hebt voltooid, krijg je op basis van je prestaties een rang toegewezen.

Antiterreur

Terroristen zijn nu reactiever

De White Masks reageerden niet zo erg op voetstappen als de bedoeling was. Vanaf nu reageren ze veel beter op de bewegingen van de speler. Loop voorzichtig, operators.

Aangepaste Matches

Als de host van een aangepast spel stopt…

Blijf je lekker doorspelen! Na deze patch gaat de game altijd verder als de host (de speler die de uitnodigen uitdeelt) van een aangepast spel op een dedicated server de verbinding verbreekt.

Gereed

Als je 10 spelers hebt die niet goed met elkaar communiceren, kan het lastig zijn om te bepalen wanneer alle spelers klaar zijn voor de match. Er is vanaf nu een 'Gereed'-functie, waardoor het voor de host duidelijk is wanneer alle spelers klaar zijn om te spelen!

Spelbalans

Specialisatie van wapenuitbreidingen

Wij zijn van mening dat wapenuitbreidingen hun eigen, unieke, afgebakende rol hebben. Om dat te bewerkstelligen stappen we af van het idee dat er één beste uitbreiding voor alle situaties bestaat. We hebben als aanvulling een gehoekte voorgreep toegevoegd. Dit is de beste wapenuitbreiding voor spelers die graag agressief spelen. Dit volgt op de aanpassingen die tijdens seizoen 2 gemaakt zijn. Bijvoorbeeld dat mondingsvuurdempers geschikter waren voor spelers die korte vuurstoren afvuren, terwijl compensatoren perfect zijn voor langdurige vuur.

Er komen nog meer balansveranderingen.

Ondanks dat er in deze patch geen veranderingen voor de operatorbalans zitten, komen er later in seizoen 3 meer balansveranderingen.

Andere verbeteringen

Verhoogde waarde Season Pass

Op verzoek van de community hebben we stappen ondernomen om de waarde van de Season Pass te verbeteren. En dat begint al met deze patch! Houders van een Season Pass krijgen 10% korting op alle content in de winkel. De korting geldt ook als je roem en R6-credit in de winkel aanschaft.
Naast de tab Winkel vind je een VIP-icoontje zodat je niet vergeet dat je korting krijgt.

Hoofdmenu-nieuws

Een aantal nieuwsitems zijn vanaf nu klikbaar

Spelers kunnen nu naar een webpagina navigeren om een bepaald informatief artikel te lezen. We hopen dat het met deze functie makkelijker voor je is om toegang te krijgen tot informatie. Nu zijn de laatste pachnotities of onderhoudswaarschuwingen nog maar een muisklik van je verwijderd.

Nieuwsitems kunnen nu draaien

De nieuwsberichten in het hoofdmenu wisselen de verschillende nieuwsitems die geplaatst worden steeds af. Hierdoor kunnen wij je meer informatie geven over wat er gebeurt in Rainbow Six Siege, in plaats van dat je steeds één bericht tegelijk ziet..

Verbeteringen van de webpagina voor klassementsspelers

De pagina met statistieken is door het team verbeterd met een nieuwe sectie Seizoensbeloning. Hier blijf je op de hoogte van je beloning aan het einde van het seizoen. Tegen het einde van het seizoen wordt deze pagina bijgewerkt


WebPortal

Overzicht probleemoplossingen

Gameplay

Wapenverbeteringen
 • OPGELOST – C4 kan door een versterkte muur doden, schade aanrichten of ontploffen.

 • OPGELOST – Wapens kunnen verdwijnen als de speler de knop/toets loslaat om munitie aan te vullen.

 • OPGELOST – Sommige wapenskins zijn niet beschikbaar voor het G36C-wapen.

 • OPGELOST – Sommige wapenskins kunnen niet worden gebruikt voor het G36C-wapen van Ash.

 • OPGELOST – Er verschijnt een vreemde animatie als je ligt nadat je met de Super 90 hebt geschoten en beweegt.

 • OPGELOST – Als je de herlaadknop/-toets te lang indrukt, kun je niet herladen. Je moet de knop/toets nu langer indrukken om te herladen.

 • OPGELOST – Wapen verschijnen soms ondersteboven na het wisselen van wapen tijdens het aanvullen bij een voorraadkist.

Probleemoplossingen uitbreidingen
 • OPGELOST – Het voorproefje van het terugslagpatroon tijdens het gebruik van de mondingsvuurdemper en verticale greep op de SR-25 van Blackbeard wijkt af van de rest.

 • OPGELOST – De mondingsvuurdemper werkt niet goed op bepaalde locaties op de map Kafe Dostoyevsky.

 • OPGELOST – Het terugslagpatroon van sommige semiautomatische geweren verandert van omvang als ze zijn uitgerust met een mondingsvuurdemper.

 • OPGELOST – Het reflexvizier kan niet worden toegepast op de SR-25 van Blackbeard.

 • OPGELOST – De straal van laservizieren is niet zichtbaar op de herhalingscamera.

Probleemoplossingen gadgets
 • OPGELOST – Spelers die neergaan en bijgebracht worden als ze het LMG-geschut van Tachanka gebruiken gaan door de LMG heen en kunnen hem niet gebruiken.

 • OPGELOST – Bij verschillende gadgets duurt het te lang voor ze weer verschijnen nadat ze vernietigd zijn.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog zweeft als je het op de gouden lamp gebruikt die je op de map Bank vindt.

 • OPGELOST – De clusterbom ondervindt animatie- en geluidsproblemen als je hem in BUI Patio voortuin plaatst op de map Chalet.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door elke bloemenvaas heen die op de tafels van de map Kafe staan.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door ijspegels op de map Jacht heen.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door houten balken heen in op de map Grens.

 • OPGELOST – C4 kan in de geldzakken geplaatst worden in de kluizen op de map Bank.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door het laadnet op BG Bagageruimte van de map Vliegtuig.

 • OPGELOST – Gadgets kunnen in maptextures opgaan als ze op een verwoestbaar doelwit geplaatst worden.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door de bovenste delen van muurversterkingen heen.

 • OPGELOST – Gadgets kunnen in metalen buizen op het bovenste gedeelde op de map Vliegtuig gegooid worden.

 • OPGELOST – Tijdens een killcamera kloppen de visuele effecten van IQ's gadget niet.

 • OPGELOST – De speler loopt schade op tijdens het schieten op de vaste LMG van Tachanka met de schokdrone.

 • OPGELOST – De Argusoogcamera van Valkyrie kan tijdens de voorbereidingsfase op de map Bank naar buiten worden gegooid.

 • OPGELOST – De actieve verdediging van Jäger gaat onbedoeld door de muur aan de rechterkant van de trein heen op de map Kafe.

 • OPGELOST – De Argusoogcamera van Valkyrie kan zich buiten de map Vliegtuig bevinden als bepaalde stappen worden gevolgd

 • OPGELOST – De scanner van IQ detecteert de hartsensor van Pulse niet.

 • OPGELOST – Het geschut van Tachanka komt vast te zitten in de vuuranimatie als de speler die het gebruikt verwijderd wordt wegens teamkilling.

 • OPGELOST – De verdediger met een mobiel schild wordt slechts gedeeltelijk verblind door de flits van Blitz.

 • OPGELOST – Een gasgranaat valt door de vloer heen als hij op prikkeldraad gegooid wordt en daarna wordt verwijderd.

 • OPGELOST – De Welkom-mat van Frost blijft zichtbaar nadat een speler erop is bijgebracht.

 • OPGELOST – Spelers kunnen niet in het hoofd geschoten worden als ze een mêlee-animatie met een kogelwerend schild uitvoerden.

 • OPGELOST – Het batterijgadget van Bandit lijkt te zweven als het geplaatst is op een valluik dat wordt vernietigd.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog lijkt te zweven als je het op de brandblusser plaatst in 1V Recreatieruimte op de map Grens.

 • OPGELOST – Gadgets gaan door de rotoren op BG Motor heen op de map Jacht.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog kan niet worden vernietigd door C4 als het geplaatst is op de servers in K Serverruimte op de map Bank.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog zweeft als je het op de beelden plaatst die je vindt op de map Jacht.

 • OPGELOST – De pin verdwijnt op alle soorten granaten nadat je de eerste granaat hebt gegooid.

 • OPGELOST – Als je een doorbraakexplosief tijdens het rennen laat afgaan, blijft de ontsteker in de buurt van het wapen zweven.

 • OPGELOST – Spelers kunnen het spring-icoontje gebruiken dat bij een geplaatst schild verschijnt om door beschadigde muren te springen.

 • OPGELOST – Verdedigers kunnen dezelfde muur aan beide kanten versterken.

 • OPGELOST – Spelers kunnen de pantserplaten van Castle met mêleeaanvallen raken om de gadgets aan de andere kant te vernietigen.

 • OPGELOST – Het aanvallen van een gebarricadeerde deur of raam kan ervoor zorgen dat een Argusoog dat erop geplaatst was naar beneden glijdt.

 • OPGELOST – Er ontstaat een groot dood punt wanneer je een gadget probeert te plaatsen dat zich niet op oogniveau bevindt.

 • OPGELOST – Operators kunnen tijdens het sprinten met het toetsenbord en de muis een uniek gadget soms niet activeren.

 • OPGELOST – C4, Argusogen en gasexplosieven worden niet goed vernietigd als ze in contact komen met elektrisch prikkeldraad.

Probleemoplossingen trefferregistratie
 • OPGELOST – De trefferregistratie werkt niet goed voor secundaire wapens en pistolen tijdens van grote afstand schieten in de benen of het onderlichaam.

Probleemoplossingen killcamera
 • OPGELOST – Glaz lijkt heel weinig terugslag te hebben als je door de killcamera kijkt.

 • OPGELOST – De killcamera lijkt verkeerd geplaatst te zijn, alsof je vanuit de lucht aanvalt.

 • OPGELOST – De killcamera lijkt verkeerd geplaatst te zijn voor spelers die zich achter dekking verplaatsten, maar niet voor de speler die hen heeft gedood.

 • OPGELOST – Personages teleporteren als ze hun killcamera gebruiken.

 • OPGELOST – De mondingsvlam van het personage leek onjuist uitgelijnd bij het gebruik van de killcamera.

 • OPGELOST – Er verschijnen twee keer bloedspetters bij het gebruik van de killcamera.

 • OPGELOST – Spelers die door een SASG-12 zijn gedood, zien zwevende munitie op de killcamera.

 • OPGELOST – De verkeerde winnaar wordt getoond als de laatste aanvaller wordt gedood door een gadget van een dode verdediger.

 • OPGELOST – Tijdens de herhalingen van de killcamera worden geen geluidseffecten afgespeeld.

 • OPGELOST – Het touw waarmee je abseilt, is niet te zien in de herhalingen.

 • OPGELOST – De armen van de personages staan in ongemakkelijke houdingen bij het gebruik van de killcamera.

 • OPGELOST – Als een operator op de Australische manier abseilt, werd er soms een omgekeerde terugslag op de killcamera weergegeven.

 • OPGELOST – Spelers missen soms de bloedspetters in het first-personzicht op de killcamera.

Probleemoplossingen vertraging
 • OPGELOST – Aanvallers kunnen botsingen vermijden door de abseilanimatie te vertragen, zodat ze tijdens de animatie kunnen bewegen.

Probleemoplossingen preparatiefase
 • OPGELOST – Terugkeerlocaties zijn niet zichtbaar nadat alle drones vernietigd zijn tijdens de preparatiefase.

 • OPGELOST – De aanvaller blijft vastzitten op het terugkeerkeuzescherm als zijn drone vernietigd is en hij/zij direct probeert om de terugkeerlocatie tijdens de preparatiefase te wijzigen.

Probleemoplossingen drone
 • OPGELOST – Drones kunnen door de tafels heen kijken op de map Oregon.

 • OPGELOST – Drones kunnen door de map vallen bij BUI Rompgat oostzijde op de map Jacht.

 • OPGELOST – Drones kunnen door de map vallen bij BUI Gletsjer oostzijde op de map Jacht.

 • OPGELOST – Aanvallers kunnen vijanden scannen terwijl hun drone nog buiten is.

 • OPGELOST – Als een aanvaller de tweede drone gooit terwijl de eerste drone wordt vernietigd, blijft de gooi-animatie tijdelijk hangen en valt de drone door de map.

 • OPGELOST – De speler zit tijdens het besturen van de drone vast in de scherminfo als hij of zij na het activeren van de drone op 'Escape' drukt.

Probleemoplossingen operators

Tachanka
 • OPGELOST – Geschut blijft zweven als het zonder munitie komt te zitten.

Bandit
 • OPGELOST – Als het inzetten van gadgets is ingesteld op aan/uit, moet je toch nog steeds de vierkant-toets ingedrukt houden als je op de R1-toets drukt.

 • OPGELOST – Spelers worden niet met een kill beloond als slachtoffers doodbloeden nadat ze zijn neergehaald door het batterijgadget van Bandit.

Blackbeard
 • OPGELOST – Als je Blackbeard in de ondersteuningsmodus bekijkt, zie je dat hij zijn schild verwijdert, maar als je langs de loop richt zie je dat zijn schild onzichtbaar wordt.

 • OPGELOST – De snelheid van Blackbeard wordt teruggebracht tot zijn normale snelheid als je de vaste LMG van Tachanka verlaat, zelfs als je een schild gebruikt.

 • OPGELOST – De speler ziet een mondingsvlameffect voor het wapenschild op de killcamera, nadat hij of zij door Blackbeard is gedood.

Blitz
 • OPGELOST – De flits van het schild van Blitz verschijnt nogmaals op het projectiescherm in 2V Lounge.

 • OPGELOST – Het flitsschild draait soms rond en clipt in het personagemodel vanuit het third-personzicht.

 • OPGELOST – De camera geeft geen correct beeld als de laatste kill van een ronde door Blitz wordt gemaakt.

 • OPGELOST – Kan niet worden gezien door teamgenoten in PvP.

Frost
 • OPGELOST – Spelers kunnen op de map Vliegtuig de Welkom-mat niet op papieren op de vloer plaatsen.

 • OPGELOST – Kogelhulzen van de MK1 9mm schieten uit de verkeerde kant van het wapen.

 • OPGELOST – De animatie van Frost klopt niet als je de camera draait terwijl je een val vasthoudt.

 • OPGELOST – Spelers die vastzitten in de Welkom-mat kunnen bewegen als ze vanuit de hurkstand door een gebarricadeerde deur springen.

 • OPGELOST – Een speler die vastzit in een Welkom-mat krijgt een wapen als een teamgenoot stopt met het bijbrengen van de speler voordat de handeling voltooid is.

 • OPGELOST – Er wordt geen geluid afgespeeld als een operator uit een berenval wordt gered.

Fuze
 • OPGELOST – Het lukt niet om het schild van Fuze rond te draaien in het operatormenu.

 • OPGELOST – Je hebt meer munitie voor pistolen als je wordt bijgebracht.

IQ
 • OPGELOST – IQ kan nog steeds elektronica detecteren in het speltype Toeschouwer, zelfs als ze al dood is.

 • OPGELOST – Operators blijven in een animatie steken als de speler herhaaldelijk de linker-bumper, de rechter-bumper en de Y-knop indrukt.

 • OPGELOST – De elektronicadetector wordt zonder scherm weergegeven als je switcht naar een doorbraakexplosief'.

 • OPGELOST – Als je kruipt terwijl de elektronicadetector uitstaat, detecteert hij nog steeds gadgets.

 • OPGELOST – IQ kan camera's en gadgets scannen zonder haar scanner te gebruiken als ze een stungranaat met haar secundaire wapen gebruikt.

 • OPGELOST – De gadgets van IQ lijken verkeerd geplaatst te zijn tijdens de herlaadanimatie.

Jäger
 • OPGELOST – Het actieve verdedigingsgadget 'Ekster' gaat door drones heen.

 • OPGELOST – Jäger kan zijn gadget op de mobiele schilden van teamgenoten plaatsen.

 • OPGELOST – Het icoontje voor het inzetten van Jägers gadget verschijnt verder van muren af dan de bedoeling is, waardoor spelers teleporteren.

Kapkan
 • OPGELOST – De entreevallen van Kapkan die op ramen geplaatst zijn, doden geen operators met pantserniveau 2 of 3 als ze de val activeren terwijl ze abseilen met hun hoofd omhoog.

 • OPGELOST – Als twee spelers door Kapkans entreeval gaan als deze op een dubbele deur geplaatst is, kunnen ze voorkomen dat ze sterven.

 • OPGELOST – De entreeval kan zonder dat hij recht staat, geplaatst worden op aangrenzende deuren.

 • OPGELOST – De entreeval ontploft als de speler onder de laser doorkruipt zonder deze aan te raken.

 • OPGELOST – Een aanvaller kan Kapkans val activeren als hij of zij door een barricade clipt.

 • OPGELOST – De speler kan worden bestraft en verwijderd voor teamkilling als de val van Kapkan een bondgenoot doodt.

 • OPGELOST – In 'Gebied veiligstellen' overlapt Kapkans gadgetprompt met het doel.

Montagne
 • OPGELOST – Herhaaldelijk op de rechter- en linker-bumper drukken annuleert de animatie, zelfs als de operator geen granaten heeft.

 • OPGELOST – Je kunt langs de loop richten met een rookgranaat of uitschuifbaar schild in je hand.

 • OPGELOST – Je kunt schieten terwijl het schild is ingezet of uitgeschoven.

Pulse
 • OPGELOST – De hartslagsensor laat de controller niet goed trillen als een vijand wordt gedetecteerd.

 • OPGELOST – Als Pulse door de toeschouwerscamera bekeken wordt en een hartslag ontdekt, blijft de controller trillen in plaats van dat hij eenmalig trilt.

 • OPGELOST – De animatie van de hartslagsensor wordt elke keer weergegeven als de camera wisselt tussen spelers als teamgenoten of als uitzender (caster).

Rekruut
 • OPGELOST – SWAT-rekruut met kogelwerend schild heeft geen zwaar pantser.

Rook
 • OPGELOST – De Adrian-helm van Rook clipt door zijn kraag in de previewmodus of op een volledig scherm.

Sledge
 • OPGELOST – Soms als je de doorbraakhamer van Sledge gebruikt, wordt de animatie te vroeg afgerond en kun je de hamer de rest van de ronde niet meer gebruiken.

Twitch
 • OPGELOST – Stroomstoten van de schokdrone gaan soms door muren heen.

Thermite
 • OPGELOST – Het puin van een versterkt valluik dat vernietigd is, wordt onjuist gereproduceerd.

 • OPGELOST – Doorbraakexplosief kan op de map Kanaal op onbreekbare oppervlaktes geplaatst worden.

Valkyrie
 • OPGELOST – Als je het gadget Argusoog op een sporttas gooit, verdwijnt de sporttas.

 • OPGELOST – Armen van spelers rekken uit als je door de herhalingscamera kijkt.

 • OPGELOST – Argusoogcamera's kunnen vijandige operators niet goed identificeren.

 • OPGELOST – De Argusoogcamera schakelt naar een afbeelding met zwart-witte cirkels als het bericht 'Je bent opgemerkt' wordt geactiveerd tijdens het bekijken van de camera's.

 • OPGELOST – De titel van de unieke vaardigheid is niet aanwezig als je haar gegevens&statistieken bekijkt.

Probleemoplossingen gebruikerservaring

Algemene verbeteringen
 • OPGELOST – Een speler die tijdens het springen gewond raakt, kan blijven schieten tot de spronganimatie voltooid is.

 • OPGELOST – Headshots die door een muur of barricade gaan, zorgen er soms voor dat de speler niet dood- of neergaat.

 • OPGELOST – Het beeld dat iemand is neergehaald, blijft zichtbaar in de herhaling na de ronde als het aan het eind van de ronde geactiveerd is.

 • OPGELOST – De witte rooklijnen van de kogels worden verzonden vanuit het third-personmodel, wat tot misleidende situaties leidt in vergelijking met het first-personmodel.

 • OPGELOST – Spelers kunnen geen mêleeaanval uitvoeren op een abseilende tegenstander die zich niet precies voor een raam bevindt.

 • OPGELOST – Spelers zien in de ondersteuningsmodus een onjuist personage zodra ze opnieuw verbinding maken met de game.

 • OPGELOST – Operators die LMG's gebruiken zien mogelijk geen bloedspetters als ze op een vijand schieten.

 • OPGELOST – Alle andere spelers zien dat je gaat liggen, terwijl ze zichzelf gehurkt, staand of rennend zien.

 • OPGELOST – Door een third-person weergaveprobleem lijkt het alsof operators een andere kant op richten of kijken.

 • OPGELOST – Operators met schilden kunnen onzichtbaar worden nadat ze meerdere animaties hebben uitgevoerd.

 • OPGELOST – Je loopt vast als je bent neergehaald tijdens het beklimmen van een ladder.

 • OPGELOST – Als je wordt neergehaald terwijl je een gadget vast hebt, kan het primaire wapen boven je lichaam gaan zweven..

 • OPGELOST – Spelers komen mogelijk rode muren tegen als ze die tijdens de preparatiefase proberen te versterken.

 • OPGELOST – De vingers van operators trillen in de niet-actieve animatie.

 • OPGELOST – Het geweer van de speler vliegt de lucht in nadat hij of zij gedood is.

 • OPGELOST – De gameclient loopt vast nadat de benchmark klaar is met laden.

 • OPGELOST – Er zijn witte randen zichtbaar op sommige objecten als TXAA of MSAA is ingeschakeld in de grafische instellingen.

 • OPGELOST – Er ontstaan flikkerende lichten voor SLI- en Crossfire-configuraties.

 • OPGELOST – Het woord 'Clearance' (toegangsniveau) is verkeerd gespeld op het laadscherm als je een nieuwe sessie start op de map Grens.

Probleemoplossingen voor de gebruikersinterface
 • OPGELOST – Spelers die door een explosie neergehaald worden en doodbloeden, krijgen een onjuist icoontje te zien in hun killfeed.

 • OPGELOST – Als de meest waardevolle speler van de game uit de match wordt verwijderd voor de winnende animatie, verschijnt zijn of haar naam en score niet op het scherm.

 • OPGELOST – Er verschijnt bij het starten van trainingen linksboven een tijdelijke tekst tijdens het switchen van de gamepad naar muis en toetsenbord.

 • OPGELOST – Franse tekst wordt verkeerd afgebeeld wanneer je een aangepast spel op dedicated servers probeert te verlaten.

 • OPGELOST – De naam van de meest waardevolle speler wordt tijdens de winnende animatie niet juist weergegeven.

 • OPGELOST – De beschrijving van het gadget dat wordt gebruikt, clipt voor verschillende talen uit de rand van de beschrijving.

 • OPGELOST – De informatietekst over de texture-kwaliteit wordt overlapt door het weergavepaneel van het videogeheugen in de grafische opties.

 • OPGELOST – De tekst bij het aanpassen van wapens in je uitrusting is onvolledig.

 • OPGELOST – De tekst over de texture-kwaliteit en de MSAA-instellingen overlapt het balkje van het systeemgeheugen.

 • OPGELOST – Menu's geven nu duidelijkere informatie als de speler verbannen is.

 • OPGELOST – De beschrijving van verschillende wapens heeft overlap met het wapenmodel bij het kiezen van een operator.

 • OPGELOST – De tekst van het primaire gadget wordt afgekapt als je de controllerconfiguratie bekijkt op de tab Besturing in het optiemenu.

 • OPGELOST – Muis-icoontjes hebben overlap met het actievoortgangsbalkje als dat als actiebalk is ingesteld.

 • OPGELOST – Er wordt geen niveaubeschrijving weergegeven voor een aantal skins van seizoen 2.

 • OPGELOST – Het toeschouwerspaneel wordt ververst als je het optiemenu sluit.

 • OPGELOST – Websitelinks werken voor een aantal regio's niet.

 • OPGELOST – Spelers kunnen met het toetsenbord niet helemaal naar boven scrollen op het scherm met de matchmakingvoorkeuren en besturing.

 • OPGELOST – De operator die met de ontmanteltool is teruggekeerd, krijgt soms geen mogelijkheid om hem te plaatsen.

 • OPGELOST – De menuflow is misleidend tijdens de nabeschouwing.

 • OPGELOST – Het duurt even voor de& infopanelen Activiteiten of Opties verschijnen als je op [BACK] of [START] drukt.

 • OPGELOST – De knop/toets om te zoomen werkt niet goed op de hoofdbedekking.

Probleemoplossingen voor het menu
 • OPGELOST – De booster heeft overlap op het scherm als je een booster probeert te activeren bij aanvang van een match.

 • OPGELOST – Spelers van het aanvallende team hebben geen toegang tot het optiemenu als ze zich in de ondersteuningsmodus bevinden tijdens de preparatiefase.

 • OPGELOST – Wapens en vizieren kunnen doorzichtig zijn op het wapenuitbreidingenscherm.

 • OPGELOST – Spelers krijgen de melding 'Alle beschikbare skins in bezit' te zien in het wapenskinmenu.

 • OPGELOST – Het nieuwsoverzicht wisselt niet van bericht, tenzij de speler naar een andere tab gaat en weer terug.

 • OPGELOST – Soms heb je met de muiscursor geen toegang tot het juiste menu.

 • OPGELOST – De Safari-bundel verschijnt bij de digitale content, ook als je in het bezit bent van een Season Pass.

 • OPGELOST – Te kleine tekst in het datacentrum, in de weergave van je NAT-type en aan de rechterkant van de menu's.

 • OPGELOST – De tekst 'Online' is te klein als je op het profiel van een speler komt.

 • OPGELOST – Sommige tekst op het zijpaneel is te klein als je een afspeellijst maakt in een aangepaste match.

 • OPGELOST – Er wordt soms geen roem toegekend nadat je een netwerkprobleem hebt gehad.

 • OPGELOST – Het laden van het 2D-wapenvoorproefje duurt te lang.

Probleemoplossingen audio
 • OPGELOST – Als je vanuit het uitrustingsmenu teruggaat naar het vorige menu kun je een geluid horen.

 • OPGELOST – Als je een keuze maakt in het pop-upmenu hoor je zowel navigatie- als bevestigingsgeluiden.

 • OPGELOST – Je hoort het geluid van een secundaire bevestiging als je naar het portalmenu gaat.

 • OPGELOST – Het in/uit-geluid van het paneel wordt afgespeeld als er een bericht onder aan het scherm staat.

Probleemoplossingen voor speltypen

Probleemoplossingen voor klassementsmatches
 • OPGELOST – Nieuwe spelers met een niveau lager dan 20 hebben toegang tot klassementsmatches.

Probleemoplossingen voor aangepaste matches
 • OPGELOST – Toeschouwervakken hebben overlap in het midden van het scherm.

 • OPGELOST – De host van een match in het speltype Gijzelaar kan elke ronde winnen als hij of zij de gijzelaar doodt.

 • OPGELOST – Het host-icoontje is niet bijgewerkt als er een nieuwe host is gekozen.

Probleemoplossingen bij het redden van de gijzelaar
 • OPGELOST – Het signaal lijkt niet te flikkeren bij het evacuatiegebied tijdens de herhaling na de ronde.

 • OPGELOST – De gijzelaar heeft een vallende animatie aan het begin van elke ronde.

 • OPGELOST – De mannelijke gijzelaar heeft een ontbrekende texture rond zijn middel.

 • OPGELOST – Als de gijzelaar neergehaald wordt en doodbloedt, winnen de aanvallers.

Probleemoplossingen voor het veiligstellen van het gebied
 • OPGELOST – De bio-gevarencontainer in het speltype 'Gebied veiligstellen' gaat door kogels heen.

Probleemoplossingen voor Antiterreur
 • OPGELOST – Sommige C4 keert terug in muren of in een rare hoek.

 • OPGELOST – De gebruiker kan niet zien of het bomvest van de vijand is uitgeschakeld.

 • OPGELOST – De AI kan geen C4 gooien.

 • OPGELOST – Spelers kunnen de ontmanteltool niet pakken na de eerste bom als ze erboven staan in het speltype Antiterreur.

 • OPGELOST – De AI kan niet abseilen langs doorbroken muren.

Probleemoplossingen voor de uitzendercamera
 • OPGELOST – Er is een blinde vlek in BG Eetkamer naast BG Grote kamer op de map Chalet.

 • OPGELOST – Er zijn blinde vlekken tijdens het bekijken van 1V Gang slaapkamer op de eerste verdieping van de map Chalet.

 • OPGELOST – Personages worden onzichtbaar als ze op de eerste verdieping van de map Chalet naar de dakranden van het huis gaan.

 • OPGELOST – Als je gedood wordt terwijl je het FPS-zicht gebruikt, zie je daarna het FPS-zicht van de moordenaar.

 • OPGELOST – De speler komt blinde vlekken tegen tijdens het bekijken van de hoofdslaapkamer op de eerste verdieping.

 • OPGELOST – Toetsfuncties die horen bij de modus Toekijken zijn hetzelfde als toetsfuncties in de game.

 • OPGELOST – Overgangen tussen de verdiepingen zijn niet zo soepel als we zouden willen.

 • OPGELOST – Als je Tachanka volgt als toeschouwer kan er een foutieve animatie zichtbaar zijn.

 • OPGELOST – De gezondheidsindicatoren boven het spelersmodel en op de scherminfo kunnen van elkaar verschillen

 • OPGELOST – Er is geen visuele aanwijzing dat er een verdedigende speler gevonden is als ze buiten zijn.

Probleemoplossingen voor het leveldesign

Bank
 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven voor het gouden logo op de bruine muur die je vanuit BG Kantoorgang kunt zien.

 • OPGELOST – De Argusogen van Valkyrie blijven niet op de buitenste muur op de map Bank zitten.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven op de map Bank als je van de begane grond inzoomt op het kantoor van de medewerkers.

 • OPGELOST – Spelers keren soms terug in de muur.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door een muur springen als ze via een bank in de 1V Directielounge springen.

 • OPGELOST – Spelers kunnen niet verblind worden door het gadget van Blitz, stungranaten of flitsgranaten als ze achter de buizen in de kluis staan.

 • OPGELOST – Een aantal kubusvormige muren is onverwoestbaar.

 • OPGELOST – Puin van gesloopte valluiken in 1V Conciërgeruimte en BG Administratie blijft in de lucht hangen.

 • OPGELOST – Onjuiste texture aan de binnenkant van een van de metalen veiligheidskisten in K Kluis.

Grens
 • OPGELOST – De entreeval van Kapkan kan door de plank met dossiers in 1V Wapenopslagkluisjes geplaatst worden, waardoor het moeilijk is om door de aanvallers gezien te worden.

 • OPGELOST – Er staat een onvolledige Arabische tekst op de politiewagen.

 • OPGELOST – De evacuatiezone BUI Weg westzijde van de gijzelaar wordt niet juist weergegeven door de flare.

 • OPGELOST – Spelers kunnen een gunstige positie bereiken door op een metalen kast te springen.

 • OPGELOST – Een drone komt vast te zitten in het puin in de buurt van BUI Locatie ongeluk.

 • OPGELOST – Gebruikers kunnen met behulp van een mobiel schild op een blok in de serverruimte komen.

 • OPGELOST – Spelers komen een onzichtbare muur tegen als ze C4 in 1V Archiefruimte gooien.

 • OPGELOST – Spelers kunnen buiten de map treden bij BUI Douanevoetgangers.

 • OPGELOST – Als je ondersteboven abseilt en het raam van de deskmedewerkers op de begane grond bereikt, clipt de speler door het hek bij BUI Steeg oostzijde.

 • OPGELOST – Drones kunnen door muren gaan bij de ramen van BG Wachtruimte en bij overige vensters die op vergelijkbare wijze geplaatst zijn.

 • OPGELOST – Er zweven delen graffititekst in de lucht in de buurt van BUI Douanevoetgangers.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door een ijzeren balk gaan als ze over het bureau in de hoofdlobby springen.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door bloemenvazen gaan in 1V Hoofdslaapkamer.

 • OPGELOST – Onjuiste texture op de achterkant van de metalen kast in 1V Beveiligingscontroleruimte.

 • OPGELOST – De texture van de muur verdwijnt als de camera door de speler wordt verplaatst.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven als je de ruimte met een fontein op de eerste verdieping nadert.

 • OPGELOST – Barricades staan scheef ten opzichte van de muur in 1V Beveiligingsruimte.

 • OPGELOST – Als je een mobiel schild in het midden van de uitgang bij BG Paspoortcontrole plaatst, kun je er bijna niet meer langs.

 • OPGELOST – Het gadget Argusoog gaat door het beeldscherm in BG douanedesk waardoor je de binnenkant van het beeldscherm ziet.

 • OPGELOST – Je kunt een zwevend stukje van een decal zien als je de drone gebruikt bij BUI Douanevoetgangers.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven als je een koffer nadert in BUI Steeg oostzijde.

 • OPGELOST – Er verschijnt een onjuist icoontje op de hoofdweg in BUI Vallei.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven voor verschillende doelwitten op de grond en het metalen hek is zichtbaar vanuit BUI Douane voetgangers.

Chalet
 • OPGELOST – De bom is onzichtbaar als hij in de hoofdslaapkamer geplaatst is.

 • OPGELOST – Spelers kunnen vast komen te zitten onder de boot in het sneeuwmobielengebied.

 • OPGELOST – Belichtingsfout opgelost in BG Grote kamer.

 • OPGELOST – Speler kan vast komen te zitten in een dennenboom.

 • OPGELOST – Er zweeft een vloerspotlight in de grote kamer.

Clubhuis
 • OPGELOST – De veroveringszone in 'Gebied veiligstellen' mist een gedeelte wanneer je van de kisten in de wapenkamer valt.

 • OPGELOST – De Argusogen van Valkyrie gaan door deursponningen van de kelder heen.

 • OPGELOST – Gebruikers kunnen in een onbereikbare ruimte gaan liggen in BG Opslag garage.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door de onverwoestbare vloer in 1V Badkamer schieten.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven als je BG Bar nadert.

 • OPGELOST – Een deel van het neonteken achterin BG Bar kan niet worden vernietigd met kogels.

Consulaat
 • OPGELOST – Tijdens de preparatiefase blijven de Argusogen van Valkyrie niet op de verwoestbare muur in de garage zitten.

 • OPGELOST – Spelers kunnen in de piano springen in BG Persruimte.

 • OPGELOST – Gadgets van spelers gaan in K Archief door de metalen vloer heen.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door het dak van het kantoor van de consul worden beschoten en gedood.

 • OPGELOST – Verbeterde graphics voor het vernietigen van de witte muren op de map Consulaat.

Hereford
 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven op BG Eetruimte als je inzoomt vanuit de uitgang van de barakken.

 • OPGELOST – De rand van de muur tussen BG Garage en BUI Vorkheftrucgebied wordt niet beschermd door muurversterkingen.

 • OPGELOST – Contactprobleem met de binnenkant van de garagedeur.

 • OPGELOST – Contactprobleem met de keldergang.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de verwoestbare muur aan de oostzijde van de kluisjes.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de verwoestbare muur die je uit ruimte met kluisjes leidt.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de verwoestbare muur die je uit het mattendepot leidt.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de verwoestbare muur die je uit de garage leidt.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de verwoestbare muur die je uit de eetkamer leidt.

 • OPGELOST – Verwoestbare muren gaan door 1V Kantoor en 2V Mattendepot heen.

 • OPGELOST – Spelers zien een rode muur in 1V Kinderslaapkamer.

 • OPGELOST – Abseilen als je ergens vanaf valt, kan zorgen voor veranderende contactproblemen op de map.

 • OPGELOST – Het kan erg lastig zijn om BUI Zijtrap te bereiken door over de reling op BUI Terras te springen.

 • OPGELOST – De drone gaat door de hoek van de muur heen.

 • OPGELOST – Er is een gat waar spelers doorheen kunnen schieten in de container.

 • OPGELOST – Als de operator vanaf K Kluisjes abseilt door de verborgen ingang van de kelder, clipt hij of zij door de grond.

Huis
 • OPGELOST – Er is een verbindingsprobleem tussen twee muren bij BG Lobbytrap.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet zitten op de twee garagedeuren van de map Huis.

 • OPGELOST – Drones kunnen van de map vallen als ze op BUI straat gegooid worden.

 • OPGELOST – Inconsistenties tussen twee spelers bij het verwoesten van barricades vlakbij BUI Achterveranda/BG Achteringang.

Kafe Dostoyevsky
 • OPGELOST – Kogels gaan door onverwoestbare muren heen en maken alleen contact (collision) vanaf BG Bakkerij naar BG Bakkerijkeuken.

 • OPGELOST – Het onderste deel van de keukenmuren wordt niet vernietigd in 2V Wasruimtes.

Kanaal
 • OPGELOST – Spelers kunnen door beeldschermen in Kustwacht 2V Controlekamer springen.

 • OPGELOST – Spelers kunnen op een onzichtbare barrière springen bij BUI Bootkraan.

 • OPGELOST – De speler valt door de map na het schieten op het zeepbakje in BG Doucheruimte.

 • OPGELOST – De speler kan ergens doorheen springen in de map Kanaal bij de bootkraan.

 • OPGELOST – Spelers kunnen niet over de banken springen in BUI Voortuin.

 • OPGELOST – Er worden onjuiste details weergegeven als je de witte meubels in Kustwacht 2V Controlekamer nadert.

Oregon
 • OPGELOST – De speler kan door een kartonnen doos springen bij 1V Uitkijktoren.

 • OPGELOST – De camera's van de Argusogen van Valkyrie blijven tijdens de preparatiefase niet op de garagedeur zitten op de map Oregon.

 • OPGELOST – Drones kunnen door muren en het ontbrekende plafond clippen bij BG Eetzaalgang.

 • OPGELOST – De bom uit de kelder zweeft in BG Keuken.

 • OPGELOST – Als je een schild in de deur van BG Vergaderruimte plaatst, kun je daar niet overheen springen.

 • OPGELOST – Er is een gat tussen de muren zichtbaar in de oosthoek van 1V Hoofdslaapkamer en het begin van de hoofdtrap.

 • OPGELOST – Tv en tijdschrift zweven door de lucht na het vernietigen van de kast waar ze op lagen.

Vliegtuig
 • OPGELOST – De veroveringszone in 'Gebied veiligstellen' mist een gedeelte in de hoek van de bagageruimte.

 • OPGELOST – C4 die op stoelen van BG Laadruim geplaatst is, verwondt operators niet als het geactiveerd wordt.

 • OPGELOST – Verdedigers kunnen boven op het presidentieel vliegtuig komen door op een mobiel schild te springen.

 • OPGELOST – Spelers kunnen door het kluisje op BG Eerstehulppost clippen als ze over een mobiel schild springen.

 • OPGELOST – Verdedigers kunnen de schaduw van een terugkerende aanvaller zien door de ramen van het vliegtuig.

Jacht
 • OPGELOST – De Argusogen van Valkyrie kunnen vanaf 1V Gang keuken door de muur tussen BUI Achtersteven en 1V Achterste trap heen kijken.

 • OPGELOST – De Argusoogcamera van Valkyrie gaat door het plafond heen bij 1V Keukentrap.

 • OPGELOST – Je kunt op de bank springen en in de trap clippen van 2V Trap bovendek.

 • OPGELOST – De speler kan vast blijven zitten op BG Machinegang.

 • OPGELOST – Gebruikers kunnen met een mobiel schuld op de persoonlijke onderzeeër in het duikbootdok komen.

 • OPGELOST – Verkeerd springen in BG Machinekamer kan leiden tot een oneerlijk voordeel voor de speler.

 • OPGELOST – Spelers kunnen in BUI Onderzeeër vast komen te zitten nadat ze liggend uit de lucht kwamen vallen.

 • OPGELOST – Er verschijnt nog steeds een spring-icoontje bij BG Voorste trap, maar die actie kan niet worden uitgevoerd.

 • OPGELOST – Spelers die de drone gebruiken kunnen door het rompgat aan de westzijde van het schip heen kijken.

 • OPGELOST – Spelers kunnen van BG Voorste trap naar 1V Voorste trap springen.

 • OPGELOST – Jäger kan onder bepaalde omstandigheden vast komen te zitten.

 • OPGELOST – Drones gaan door de bar heen in 2V Casino.