Nieuwe operators

2 nieuwe operators

Twee nieuwe operators uit de GIGR (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Royale) sluiten zich aan bij Rainbow Six. Het zijn Kaid, de stugge Commandant, en Nomad, de wereldreiziger.

Als het seizoen begint, kunnen eigenaren van de Season Pass deze nieuwe operators direct ontgrendelen en er zeven dagen eerder mee spelen. Zodra deze zeven dagen voorbij zijn, kan elke speler deze operators ontgrendelen met behulp van Roem of R6-Credits.

NomadATK

Primair:AK-74M

ARX200

Secundair:.44 Mag Semi-Auto

Gadget Doorbraakexplosief

Stungranaat

Snelheid: Gemiddeld

Pantser: Gemiddeld

“Ik voelde diep vanbinnen dat ik moest gaan reizen. Nu ik dat heb gedaan, weet ik zeker dat ik nog lang niet genoeg heb gereisd.” – Nomad
Nadat ze bij GIGR kwam, diende Nomad in meerdere missies met de berginfanterie en ontwikkelde zich tot een expert in omgevingsoperaties.

Tussen missies in gaat ze ook alleen op reis. Haar trips stippelt ze uit in een notitieboekje. Ze heeft meer landen bezocht dan elke andere operator in Rainbow Six. Ze wil ook als eerste vrouw ter wereld, alleen en te voet, Antarctica oversteken.

Ze heeft ongelooflijk veel uithoudingsvermogen om de wildernis te overleven. Haar wilskracht is beroemd in het leger. Haar uitstekende conditie en haar arsenaal aan unieke vaardigheden waren meer dan genoeg om een uitnodiging te verdienen. Sanaa “Nomad” El Maktoub is zowel een dromer als een praktische overlevingsspecialist. Nu wordt ze lid van Rainbow Six.

Unieke vaardigheid

Gadget: WINDSTOTENWERPER

Dankzij haar aangepaste geweeruitbreiding kan Nomad Windstoot-afweergranaten afvuren. De granaten kunnen vlakbij een vijand in de lucht ontploffen, of op een oppervlakte plakken en ontploffen zodra een vijand in de buurt komt. Nomad neemt vier Windstoot-granaten mee naar het slagveld. Deze afweerapparaten zijn niet dodelijk, maar desoriënteren degenen die worden getroffen.

KaidDEF

Primair:AUG A3

TCSG12

Secundair:.44 Mag Semi-Auto

Gadget Prikkeldraad

Impactgranaat

Snelheid: Langzaam

Pantser: Zwaar

“Geef het goede voorbeeld, en je kunt bergen verzetten.” – Kaid
Omdat hij de commandant is van de befaamde Kasbah Sekhra Mania, kijkt het militaire personeel tegen hem op. Zijn lesmethodes en leiderschapsstijl blijken zeer effectief te zijn. Het fort wordt overal goed aangeschreven en blijft in achting stijgen. Kaid is mogelijk de meest succesvolle commandant ooit in de beroemde kasba.

Hij wordt vaak gezien als iemand die aan tradities vasthoudt. Hij gelooft dat een operator die te veel op technologie vertrouwt, kwetsbaar is. Hij wil graag zien hoeveel van Rainbows specialisten zich zonder technologische snufjes kunnen aanpassen tijdens het gevecht. Hij kan veel mensen wat dingen leren, maar dit is de eerste keer dat hij zich in gezelschap van gelijk niveau bevindt.

Kaid is bovenal de belichaming van toewijding en plichtsbesef. Alle ogen zijn gericht op Jalal “Kaid” El Fassi om de Marokkaanse speciale eenheden de toekomst binnen te leiden.

Unieke vaardigheid

GADGET: “RTILA” ELEKTROKLAUW

Kaids "Rtila" Elektroklauw kan versterkte muren en luiken, prikkeldraad en mobiele schilden elektrocuteren. Hierdoor wordt het moeilijker voor vijanden om de kasba, en elk gebouw dat door Kaid wordt verdedigd, binnen te dringen. Hij betreedt het strijdperk met drie van deze werpbare gadgets. Zodra ze zich hebben vastgeklemd aan een oppervlak, zet elke klauw alle metalen objecten binnen een straal van 0,75 meter onder stroom.

Nieuwe map

Nieuwe map: FORT

Welkom in Kaids Fort. Deze grote map bij daglicht bevat een kasba van kleisteen en de unieke architectuur die het zuiden van Marokko kenmerkt.

Het gebouw is gebaseerd op bestaande bouwwerken en heeft vele trappen aan de buitenkant. Dit zorgt voor extra veel toegangswegen naar het dak en ingangen via de torens. Binnen de verstevigde en kale muren van de kasba vind je twee verdiepingen waar mensen wonen en trainen, met kamers en hallen in diverse stijlen. Via meerdere trappen en een ladder kun je omhoog en omlaag gaan.

Op de map tref je zowel gerenoveerde en niet-gerenoveerde ruimtes aan. Onze vormgevers wilden de twee delen een eigen uiterlijk meegeven, zodat spelers beter kunnen zien in welk gedeelte van de kasba ze zich bevinden.

Speel op onze testserver en laat je feedback achter op de R6-probleemoplossing.

Bekijk de trailer
Wapenskins

Wind Bastion wapenskins

Operation Wind Bastion zit vol materiaal en vormgeving in Noord-Afrikaanse stijl. De seizoenswapenskins zijn de eenvoudige Terracotta, het weelderige Zeg Het Met Bloemen en het stijlvolle Barokke Adel. Deze skins geven je uitrusting extra allure.

Eenmaal ontgrendeld kunnen de seizoenswapenskins tot het eind van het seizoen gebruikt worden op alle beschikbare wapens.

Pro team-uniform en -hoofdbedekking

Proteam-uniformen en hoofdbedekking

Je kunt nu jouw favoriete Pro League-teams ondersteunen door hun kleuren te dragen.

In het vorige seizoen brachten we Pro Team-wapenskins en -talismannen uit. In Operation Wind Bastion kun je nu een bij elkaar passend uniform en hoofdbedekking krijgen om een operator van top tot teen aan te kunnen kleden en jouw favoriete team aan te moedigen.

We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met elf Pro teams om inkomsten met elkaar te delen. Zo vullen we de prijzenpot van de Rainbow Six Invitational en ondersteunen we de stabiliteit en groei van de professionele divisie. 30% van de inkomsten van de Pro Team-uniformen en -hoofdbedekkingen gaan naar de organisatie die deel uitmaakt van dit programma.

Nieuw navigatiesysteem winkel & fullscreen beeldschermmodus

Nieuw navigatiesysteem winkel
& fullscreen beeldschermmodus

De Rainbow Six-winkel krijgt een facelift. De gebruikerservaring wordt verbeterd, en we voegen een fullscreen-beeldschermmodus toe voor wapens. Er is ook een nieuw licht-thema toegevoegd aan de fullscreen beeldschermmodus, en spelers kunnen nu binnen een categorie naar links en naar rechts scrollen.

Vanaf Operation Wind Bastion zijn items uit de winkel verkrijgbaar via het Nieuws-tabblad. Spelers kunnen ook meteen een item aan hun uitrusting toevoegen. Als een bepaald item of een wapenskin aan meerdere wapens of operators kan worden toegevoegd, kunnen spelers links onderaan het scherm kiezen voor de optie Alles Uitrusten.

The Rainbow Six shop is getting a facelift
Operatorbalans

Operatorbalans

Mute

 • SMG-11 toegevoegd als secundair wapen
 • Schade SMG-11 iets verhoogd
 • We willen dat Mute wat vaker wordt gekozen, daarom maken we hem iets sterker. Om dat te bereiken, maken we zijn uitrusting wat veelzijdiger.

Clash

 • Elektrische schade verhoogd van 3 naar 5 schade per tik
 • In de laatste paar patches wilden we Clash wat minder frustrerend maken om tegen te spelen. Ze is nu erg zwak en wordt niet vaak gekozen, en we verwachten dat Nomad goed tegen haar zal werken. We maken haar nu sterker, zonder dat ze te frustrerend wordt om tegen te spelen.

Smoke

 • Schade SMG-11 iets verhoogd
 • Smoke is erg handig als je hem goed gebruikt, maar hij is nog steeds een beetje zwak. Mute heeft ook baat bij deze aanpassing.

Lesion

 • Schade T-5 SMG iets verlaagd
 • Lesion werkt nu erg goed, maar hij is iets te sterk. We verlagen zijn schade, zodat hij meer overeenkomt met wat wij met hem voor ogen hebben.

Zofia

 • Totaal aantal handgranaten verlaagd van 3 naar 2
 • Zofia heeft te veel projectielen en is daardoor te handig, vergeleken met haar teamgenoten.
Verbeteringen

Algemene aanpassingen en verbeteringen

 • seat

  Balans
  van de game

 • seat

  Spelers-
  gemak

 • gear

  Gezondheid
  van de game

 • seat

  Veranderingen
  in afspeellijsten

Balans van de game

AANPASSING BAAN GOOIBARE GADGETS

We hebben de baan die gegooide gadgets afleggen aangepast, zodat ze makkelijker en comfortabeler zijn om te gebruiken. Alle gooibare gadgets gebruiken deze nieuwe baan, behalve C4. C4 gebruikt de nieuwe baan niet, omdat het in een andere categorie valt, namelijk "zwaar gooibaar". De gooibare voorwerpen in deze categorie kun je niet zo ver gooien als normale voorwerpen.

Operators
 • Kaids Elektroklauw 'Rtila'
 • Alibi’s Prisma's
 • Ela's Grzmotmijn
 • Yings Candela's
 • Lesions Gu-mijnen
 • Argusogen van Valkyrie
 • Thatchers EMP-granaten
 • Gasgranaten van Smoke

Standaardgadgets
 • Stungranaten
 • Fragmentatiegranaten
 • Rookgranaten

Spelersgemak

EFFECTGEBIED

In Operation Wind Bastion introduceren we een nieuwe manier om een effectgebied te tonen voor Kaid en Nomad. Hiermee zouden nieuwe spelers het effectgebied beter moeten begrijpen als ze een gadget plaatsen. Dit is alleen zichtbaar voor de operator die de gadget plaatst.

We erkennen ook dat ervaren spelers misschien niet geïnteresseerd zijn in de visuele feedback van deze nieuwe optie. Daarom is het mogelijk om het uit te schakelen in het instellingenmenu.

Op dit moment komt de optie alleen beschikbaar voor Kaid en Nomad. Er zijn geen plannen om deze optie toe te voegen aan de gadgets van oudere operators.

Gezondheid van de game

VERANDERING SSAO GRAPHICS

We hebben op dit moment twee verschillende SSAO-technieken om ambient occlusion te renderen: SSBC en HBAO+. De afgelopen tijd heeft ons 3D-team gewerkt om HBAO+ te vervangen met een verbeterde SSBC+-techniek.

Dat doen we omdat we controle willen hebben over wat er gerenderd wordt op het scherm. Dit geeft ons meer controle over de implementatie van grafische opties op alle systemen. Ook kunnen we de totale grafische kwaliteit overal verbeteren.

Er is geen waarneembaar verschil in prestaties tussen SSBC+ en HBAO+.

Veranderingen in afspeellijsten

Maps klassementsmatches
Ranked Map Rotation
Maps vriendschappelijke matches
Casual Map Rotation
Probleemoplossingen

Grootste probleemoplossingen

Gameplay

 • Opgelost - Gebruikers ervaren veel crashes op Xbox One en PS4 sinds J3S3.
 • Opgelost - Op het juiste moment kun je claymores oppakken nadat je ze hebt laten afgaan.
 • Opgelost - Als je een luik versterkt waar een ontmanteltool op staat, valt de ontmanteltool.
 • Opgelost - Russische regenboog-ACOG-vizier.
 • Opgelost - De gebruiker teleporteert als hij een gadget plaatst na een interactie met de gijzelaar.
 • Opgelost - Als de speler op een versterkte muur schiet, gaan de vonk en het kogelspoor door de muur heen.
 • Opgelost - De animatie van mêleeaanvallen is kapot tijdens herhalingen.
 • Opgelost - Spelers kunnen macro’s uitbuiten om de vuursnelheid van bepaalde wapens te verhogen.
 • Opgelost - Het elektriciteitseffect is zichtbaar door de vloer heen.

Operators

ALIBI
 • Opgelost - Door problemen met het plaatsen van de Prisma kan Alibi’s Prisma vast komen te zitten in oppervlakken.
 • Opgelost - Alibi's hologram detecteert vijanden niet als ze in Tachanka’s LMG-geschut zitten.
BANDIT
 • Opgelost - Aanvallers krijgen geen schade als ze met een mêleeaanval een oppervlakte raken dat onder stroom staat.
 • Opgelost - Een aantal gooibare gadgets kunnen zonder schade door elektrisch prikkeldraad heen gaan.
BLITZ
 • Opgelost - Het schild van Blitz verdwijnt direct als je het schild wegdoet terwijl je langs de loop mikt.
CAPITÃO
 • Opgelost - Als Capitão’s Dodelijke Pijl direct op een muur wordt geschoten, wordt het vuureffect niet geblokkeerd en wordt er nog steeds schade toegepast aan de andere kant van de muur.
CASTLE
 • Opgelost - Castle kan een tegenstander doden met een mêleeaanval door een pantserplaat heen die is geplaatst op prikkeldraad.
 • Opgelost - Spelers krijgen geen score als ze Castle’s pantserplaten verwoesten op een niet-explosieve manier.
CLASH
 • Opgelost - Clash verliest wat van zijn functionaliteit als je op de knop voor de primaire gadget drukt terwijl er door de verdediging heen wordt gebroken.
DOC
 • Opgelost - Als een speler wordt geraakt door Docs stimpistool terwijl het effect van Echo’s sonische schok op hem werkt, breekt het genezingseffect het effect van de sonische schok.
ECHO
 • Opgelost - Het vervormingseffect van Yokai's sonische schok laat de zwarte achtergrond verschijnen aan de zijkant van het scherm.
 • Opgelost - Als je de sonische schok vaak achter elkaar op hetzelfde doelwit gebruikt met Yokai, ververst het doofeffect niet.
 • Opgelost - De effectanimatie van Yokai’s sonische schok ontbreekt bij Echo vanuit een derdepersoonsperspectief.
FROST
 • Opgelost - Frost-vallen kunnen in sommige maps deels worden verborgen door tapijten.
 • Opgelost - Frosts Welkom-matten kunnen op sommige plekken in 1V Zuidelijke gang in Kustlijn.
 • Opgelost - Het is moeilijk om Frosts Welkom-matten te plaatsen in 1V Monorailplatform in Pretpark.
 • Opgelost - De Welkom-mat van Frost clipt door het tapijt in 1V Hal in Kustlijn als het tapijt beschadigd is.
HIBANA
 • Opgelost - Er is geen geluid als Hibana’s X-KAIROS-pellets ontploffen.
IQ
 • Opgelost - IQ's rode scanner beweegt te veel als ze met haar pistool schiet (nu minder wiebelig).
 • Opgelost – Elektronica wordt soms niet uitgelicht aan de rand van IQ’s detector.
JÄGER
 • Opgelost – Jägers AVS kan niet worden opgepakt als het onder een besturingsterminal wordt geplaatst in 1V Controlekamer in Pretpark.
MAESTRO
 • Opgelost - Maestro's Boze oog kan niet door rookgranaten of Capitão’s rookpijl heen scannen of pingen.
 • Opgelost – De uitrustingsbeschrijving van de Alda 5.56 is niet geüpdatet met de veranderingen uit de patch (nu geüpdatet).
MAVERICK
 • Opgelost – Maverick kan de kozijnen van ramen breken met zijn gadget, waardoor het glas in de lucht blijft zweven.
YING
 • Opgelost – Als ze een Candela plaatst op een barricade, is Yings hand zichtbaar vanaf de andere kant, waardoor haar positie wordt weggegeven.
 • Opgelost – Als je Yings Candela vasthoudt, wordt het blauwe filter toegepast op alle hoofdbedekkingen met hetzelfde soort glas.

Leveldesign

 • Opgelost – Spelers kunnen in rode gereedschapskisten springen op alle maps.
 • Opgelost – Spelers verliezen functionaliteit van hun operator als ze van een ladder af proberen te klimmen terwijl een andere operator vlakbij is.
BANK
 • Opgelost – Spelers kunnen in BUI Riool gluren in Bank.
 • Opgelost – Camera’s en C4 kunnen door het plafond van BG Archief worden gegooid in Bank.
 • Opgelost – Spelers kunnen onder een bureau verstoppen in BG Kantoor medewerkers, waardoor ze moeilijk zijn te raken met kogels.
GRENS
 • Opgelost - Operator kan vast komen te zitten tussen de printer en de tafel in 1V Kantoor in Grens.
 • Opgelost – Spelers kunnen in het plafond van BUI Douane voetgangers springen in Grens.
 • Opgelost – Verdediger kan kogelvrije camera’s in de muren verstoppen in Grens.
CHALET
 • Opgelost – Aanvaller kan zich in de bomen naast 1V Kantoorbalkon verstoppen in Chalet.
CLUBHUIS
 • Opgelost – Verdedigers kunnen buiten naar het dak springen in Clubhuis.
 • Opgelost – De springprompt naar het podium werkt niet meer als de muur tussen BG Podium en BG Opslagruimte is versterkt in Clubhuis.
 • Opgelost - Operators met schilden clippen door de relingen van Clubhuis.
KUSTLIJN
 • Opgelost - Yings Candela en Fuze’s clusterbom gaan niet door de hele vloer heen in 1V Theater in Kustlijn, waardoor de explosieven afgaan in de vloer.
CONSULAAT
 • Opgelost – De deurbarricade bij BUI Voordeur breekt een bepaalde spronghoek tussen de stenen pilaren bij BUI Hoofdstraat in Consulaat.
 • Opgelost – Je wordt iets vertraagd als je over de gele treden springt in de garage van Consulaat.
 • Opgelost – Aanvaller kan een drone verbergen in de muren van BG Visakantoor in Consulaat.
 • Opgelost – Drone clipt door de muur in Consulaat, waardoor de drone naar binnen kan kijken.
BASIS HEREFORD
 • Opgelost - Textures tussen versterkbare en onverwoestbare muren in Basis Hereford laten kogels door.
KAFE
 • Opgelost – Verdedigers kunnen over het raamkozijn van 1V Hal met haard springen in Kafe.
 • Opgelost - Valkyrie kan een camera plaatsen op het plafond van BG Bakkerij in Kafe.
OREGON
 • Opgelost – Operators komen soms vast te zitten tussen twee metalen vaten bij BUI Stort in Oregon.
 • Opgelost – Drones raken een onzichtbaar contactmodel onder het bed in 1V Hoofdslaapzaal in Oregon.
 • Opgelost – Verdedigers kunnen de ontmanteltool niet uitschakelen als hij naast het matras in 1V Uitkijktoren is geplaatst in Oregon.
WOLKENKRABBER
 • Opgelost – Operators clippen door de reling boven de trap in 1V Gang in de map Wolkenkrabber.
PRETPARK
 • Opgelost – Aanvallers kunnen de ontmanteltool bovenop een arcadekast plaatsen in BG Drugslab in Pretpark.
VILLA
 • Opgelost – De speler kan het plafond onder de onverwoestbare vloer in BG Eetkamer verwoesten.
JACHT
 • Opgelost – Spelers raken een onzichtbaar contactmodel in 2V Lounge in de map Jacht.

GEBRUIKERSERVARING

 • Opgelost - In sommige gevallen krijgen spelers de melding “Game vol” tijdens matchmaking.
 • Opgelost – Het icoon van de voicechat blijft actief nadat een teamgenoot stopt met praten.
 • Opgelost – Spelers die binnenkomen in een vriendschappelijke match die al bezig is, kunnen operators niet identificeren.
 • Opgelost – Als de speler boven een speltype blijft hangen nadat hij op de andere heeft geklikt, wordt hij naar de matchmaking voor het verkeerde speltype gebracht.
 • Opgelost – Spelers kunnen soms opnieuw verbinden met een klassementsmatch nadat ze een straf voor een teamkill hebben gekregen.
 • Opgelost – De knop “Andere match zoeken” knippert wanneer de speler de match verlaat.
 • Opgelost - [XB1] De speler kan andere teamgenoten horen in de game, zelfs als hij in een privéchat zit via Xbox.
 • Opgelost – De nieuwste cosmetische bundels worden achteraan de lijst met bundels getoond in de winkel (ze worden nu in aflopende volgorde getoond).
 • Opgelost - Statussen en details worden niet goed bijgewerkt op het spelersprofiel.