[2019-05-10] Spotlight Aspira Header

In de schijnwerper #2: Aspira

10-05-2019 12:00

Zoals jullie weten zit de Rainbow Six-community vol creatieve mensen. Dit keer ontmoeten we de fantastische cosplayer Aspira!Hallo Aspira! Bedankt dat je de tijd neemt om een paar vragen te beantwoorden!

Vertel ons eens wat meer over jezelf—wie ben je buiten de wereld van Rainbow Six Siege?

Aspira: Buiten mijn cosplays ben ik gewoon een 24-jarig meisje dat van games houdt. Ik woon vlakbij Stuttgart in Duitsland en ik werk als een marketing manager in een hotel. Ooit wil ik in de gamesindustrie werken, dat is een grote droom van mij. Als ik niet werk of studeer, geniet ik van games, airsoft, films en tv-series, de sportschool en events met mijn vrienden. Ik houd niet zo van make-up en jurken, maar wel van hoodies en wapens!

 

Hoe en wanneer ben je met cosplay begonnen?

Aspira: Ik begon met cosplay in 2011. Ik hield toen van anime en was lid van het platform animexx.de, dat veel bezig was met content van fans. Daar leerde ik wat cosplay was en hoe je een personage na kunt maken door je te verkleden. En ik hield altijd al van verkleden! Dus besloot ik om te cosplayen als Ino Yamanaka van Naruto voor een Duitse beurs. Ik ging naar mijn oma en vroeg haar om me te leren naaien. Dat wilde ze graag doen en samen maakten we mijn eerste cosplay.

 

Wat vind je het leukst aan cosplayen?

Aspira: Het leukst vind ik dat ik me fantastisch voel in cosplay! Ik ben niet zo cool als de personages die ik cosplay, dus als ik hun kostuum aandoe, neem ik ook hun persoonlijkheid over en voel ik me sterk. Ik heb ook al mijn vrienden - en mijn vriendje - ontmoet via cosplayen. Het verbindt me met veel geweldige mensen in de wereld en ik hoor nu bij een fantastische community. Dat maakt me heel erg blij en ik zou het niet willen missen.

 

Wat vind je het moeilijkste aan het maken van cosplay?

Aspira: Misschien is het niet het moeilijkst, maar het onderzoeken kost wel het meeste tijd. Ik doe er weken, of zelfs maanden, over om het personage van top tot teen te bestuderen. Wat heeft hij aan? Kan ik dat kopen? Waar? Moet ik het zelf maken? Met wat voor materialen? Hoe? Ik bekijk elk detail en maak een plan om het na te maken. Als je een goed plan hebt, is het bouwen van de cosplay niet meer zo ingewikkeld. Het moeilijkste deel is voor mij de financiën. Mijn cosplays zijn best duur, omdat ik ze zo precies en realistisch mogelijk wil maken. Daarom kan ik niet zo veel cosplays per jaar maken.We weten dat het veel tijd kost om kostuums als de jouwe te maken. Vertel eens wat over je proces als je een cosplay maakt.

Aspira: De eerste fase is het onderzoek, dat ik hiervoor beschreef. Vervolgens koop ik de materialen die ik nodig heb voor de cosplay. Dit kan ook wat tijd kosten, vooral omdat ik niet alles tegelijk kan kopen. Daarna begin ik met het bouwen van de cosplay. Ik begin meestal met een detail en maak dat helemaal af, daarna ga ik door met het volgende deel totdat alles klaar is. De volgende stap is het geheel samenbrengen. Ik doe buidels aan het vest, voeg patches toe, pas het holster aan - dat soort dingen. Ik probeer altijd om de outfit te testen om te zien of alles past, maar meestal heb ik daar geen tijd meer voor en doe ik dat tijdens het event :) Het hele proces van het maken van een cosplay duurt een paar maanden.

 

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met Rainbow Six Siege?

Aspira: Ik hoorde voor het eerst over Rainbow Six Siege tijdens een beurs in 2016. Een vriend van me vertelde over de game, liet een plaatje van Valkyrie zien en zei dat het een perfect personage voor mij zou zijn. Ik was overdonderd door de realistische stijl en hoe fel ze eruitzag. Later begonnen mijn vrienden en ik het spel te spelen en dachten we na over onze eerste Siege-cosplays, die we debuteerden tijdens de Pro League-finales op Gamescom 2017.

 

Wie is jouw favoriete operator?

Aspira: Ik vraag dan altijd wat je bedoelt: mijn favoriete operator, of waar ik het meest mee speel? Ik speel vaak met Ash, maar mijn favoriete operator is op dit moment Nomad. Ik vind haar ontwerp fantastisch. Ze is een sterke en imponerende vrouw. Haar achtergrondverhaal is indrukwekkend en inspirerend, met alle reizen die ze heeft gemaakt en het feit dat ze nooit opgeeft. Daarnaast is haar gadget heel leuk en is de AK-74 erg stijlvol. Ik hou ook van Alibi's uiterlijk en achtergrondverhaal, maar Nomad is op dit moment mijn nummer één.Wat vind je specifiek leuk aan het cosplayen van Rainbow Six?

Aspira: Ik hou van sterke personages met een realistisch ontwerp, en Siege heeft dat allemaal! Daarnaast cosplay ik altijd de game/serie/show waar ik op dat moment het meest mee heb. Ik hoor al twee jaar bij de Siege-community en ik hou ervan om daaraan mee te doen. Ik heb zoveel vrienden gemaakt en ik hou niet alleen van de game en de community, maar ook van het kijken naar de e-sports van de game. Ik heb tot nu toe vijf Siege-cosplays gemaakt. Ubisoft blijft geweldige personages ontwerpen en uitbrengen, dus ik heb eigenlijk geen andere keus dan om door te gaan met het cosplayen van Siege!

 

Op welk kostuum ben je het meest trots?

Aspira: Ik kan onmogelijk antwoord geven op die vraag. Ik werk hard aan mijn cosplays: tijd, geld, passie, bloed, zweet en tranen. Ik hou van al mijn creaties en ik kan niet zeggen dat ik op eentje het meest trots ben. Maar mijn meest recente cosplay is meestal mijn huidige favoriet!Wat was je mooiste Rainbow Six-moment?

Aspira: Mijn mooiste Rainbow Six Siege-moment was tijdens mijn eerste Six Invitational in februari 2018. Ik was nog nooit naar een groot e-sportsevent geweest en ik kende toen nog niet zoveel mensen. Ik had ook nooit gedacht dat ik ooit naar Canada zou gaan. Dus toen ik en mijn vrienden werden uitgenodigd, voelde het alsof ik de loterij had gewonnen. Het hele weekend was een droom die uitkwam. Ik kan de sfeer niet met woorden beschrijven, maar overal voelde je passie, spanning en liefde. Ik heb veel fantastische mensen ontmoet: fans, ontwikkelaars, pro-spelers, contentmakers - allemaal mensen die iets bijdragen aan de community. Ik krijg kippenvel als ik eraan denk!

 

Waar hoop je op als het gaat om de toekomst van de game?

Aspira: Ik hoop dat het alsmaar groter wordt, en het lijkt er niet op dat het binnenkort stopt met groeien. Ik zie de community graag groeien, vooral de cosplay-community van Siege, en ik hoop dat we elkaar allemaal kunnen steunen. Het is als cosplayer erg fijn om steun te krijgen tijdens events - zoals een kleedkamer en water - en dat kregen we dit jaar ook tijdens de Six Invitational. Ik hoop dat cosplays en fancontent in het algemeen steeds meer erkenning krijgen binnen de community en op events als de Pro League-finales. Het is heerlijk als de community de moeite en passie die in fancontent wordt gestoken weet te waarderen!


Heel erg bedankt voor het beantwoorden van de vragen, Aspira! Bekijk haar werk op Twitter of haar Instagram en volg haar!

Aanbevolen

[2019-09-16] Dev Blog PI header

Devblog: Verbeteringen aan afspeellijsten

In dit devblog willen we uitleggen waarom we de afspeellijsten tijdens J4 hebben veranderd en wat we doen om de ervaring voor alle soorten spelers in onze community te verbeteren.

16-09-201912:00 PM

Meer info

[2019-09-12] Mira Elite Header

Mira 'Inspiración': Herdenken

"Ik was twee jaar oud toen Papá me voor het eerst meenam naar het museum."

12-09-201912:00 PM

Meer info