[2019-08-02] Header

In de schijnwerper #5: keyholestyle

02-08-2019 12:00

De Rainbow Six-community heeft heel veel supercreatieve leden die ons elke keer weer weten te verbazen met prachtige, grappige en creatieve bijdragen. In deze serie willen we enkele leden wat extra aandacht geven.

De serie gaat verder met de zeer getalenteerde keyholestyleHallo keyholestyle! Bedankt dat je de tijd neemt om een paar vragen te beantwoorden!

Vertel ons eens wat meer over jezelf: wie ben je buiten de wereld van Rainbow Six Siege?

keyholestyle: Mijn naam is Gracjan, maar mensen die mijn werk volgen kennen me als keyholestyle. Sommige mensen uit Polen herkennen de naam keyholestyle misschien, want de afgelopen twee jaar heb ik mijn jongere broertje geholpen met zijn YouTube-kanaal JAYSIEBIBI. Daar heb ik uitlegvideo's gemaakt over veel onderdelen van Rainbow Six Siege. Buiten Rainbow is het mijn doel om als artist een baan te krijgen in de game-industrie. Ik hou van games en haal daar altijd veel inspiratie uit. Muziek is ook heel belangrijk voor me. Ik hou tegenwoordig ook van Formule 1-races. Ik kijk sinds het seizoen 2019 en ik vind het erg leuk. HUP TEAM RED BULL!

 

Waarom begon je met het maken van kunstwerken rond Rainbow Six Siege?

keyholestyle: Op een dag zat ik in mijn kamer op mijn pc en dacht ik: huh, ik heb geen coole achtergronden van Siege. Ik wilde er graag eentje van Castle (omdat ik vooral met hem speel). Daarom besloot ik om er zelf eentje te maken. Toen ik daar mee bezig was, kreeg ik een idee voor een achtergrond van Bandit, omdat ik hem ook heel leuk vind. De volgende dag besloot ik om hem te schilderen. Daarna kreeg ik allerlei ideeën en mensen op Reddit bleken er van te genieten, wat mij motiveerde om steeds meer te maken. Uiteindelijk kwam mijn fanart terecht op de frontpage van de subreddit van Rainbow Six. Dat gaf mij zoveel motivatie, dat ik op een gegeven moment elke 24 uur een nieuw kunstwerk van Siege wilde maken. Bij elk stuk probeerde ik nieuwe technieken en gereedschap uit, waar ik veel van leerde. Ik heb mezelf geleerd om vertrouwen te hebben in mijn werk en de verschillende technieken die ik heb geleerd, gebruik ik nu nog steeds. Ik hou van Siege, dus elke keer als ik niet weet wat ik moet schilderen of iets nieuws wil leren, maak ik iets van Siege, omdat dat altijd leuk is.Je hebt echt unieke werken gemaakt. Wat doe je normaal gesproken om ideeën te krijgen voor een nieuw kunstwerk?

keyholestyle: Ik bedenk meestal welke operator ik wil schilderen en denk dan na over hun achtergrond, niet alleen of hij/zij iets wel of niet zou dragen. Mijn kunstwerk over Gridlock is een goed voorbeeld. Ik dacht aan haar achtergrond als monteur en bedacht om haar als olievlek te schilderen. Daarna maakte ik de garagevloer met wat gereedschap en spinnenwebben als achtergrond. Ik had natuurlijk ook een normaal portret van haar kunnen maken, maar dat vind ik niet zo leuk of creatief. De laatste tijd vind ik het leuk om operators als willekeurige voorwerpen op de vloer te schilderen, of als graffiti op de muur. Ik denk dat ik het meeste inspiratie haal uit de effecten van speciale vaardigheden. Als de vaardigheid van een operator vonken, geluidsgolven, glitches, rooksporen of iets anders cools maakt, zal ik dat waarschijnlijk gebruiken.

 

Heb je een favoriet kunstwerk dat je het meest is bijgebleven?

keyholestyle: Dat is waarschijnlijk mijn Vigil-stuk. Ik moest een speciale kwast maken om hem zo te schilderen dat het op pixels leek. De meeste kunstenaars gebruiken dezelfde set kwasten, maar ik wilde proberen om een kwast te maken die leek op een pixel, om zo een portret van hem te maken. Maar toen ik de kwast had gemaakt en gebruikte, leek het op een normale zwarte lijn van slechte kwaliteit. Om dit op te lossen, plakte ik vier kleine, vierkante kwasten van verschillende tinten grijs bij elkaar - twee boven en twee onder - en maakte zo een nieuwe kwast. Door vier vierkanten van verschillende kleuren te gebruiken, kreeg ik een groter vierkant dat leek op een pixel. Ik had hem gewoon normaal kunnen schilderen met standaardkwasten en het pixeleffect later kunnen toevoegen, maar dat had ik lang niet zo leuk gevonden.Wat is de meest unieke ervaring die je hebt gehad tijdens het maken van kunst voor de Rainbow Six: Siege-community?

keyholestyle: Mijn meest unieke ervaring was toen ik fanart van Poolse operators maakte voordat we wisten dat Siege Poolse ops zou krijgen. Ik maakte twee ops, Kafel en Plama. Ik wilde mezelf testen, om te zien of ik het leuk zou vinden om dit soort dingen te maken. Het was ook een goede manier voor mij om in korte tijd veel nieuwe en verschillende technieken te leren. Ik maakte ook iconen, logo's, skins, concepten voor maps en de designs voor de nieuwe operators en hun speciale vaardigheden. Ik moest verschillende programma's en tools gebruiken om onderzoek te doen naar de geschiedenis van mijn land, of op zijn minst de speciale eenheden van mijn land. Het was een coole ervaring om dingen te maken en verzinnen op basis van wat ik las en leerde. Toen de Poolse operators werden onthuld voor Siege, was het fantastisch om te zien hoe de ideeën die ik in mijn creaties had gestopt op basis van mijn research, ook echt in de game kwamen. Ik houd ook van die projecten, omdat ik kan zien hoe de game de afgelopen jaren is veranderd. Een van de concepten die ik had gemaakt voor een map, had bijvoorbeeld overal grote ramen. Ik had ze gemaakt omdat in die tijd terugkeerkills nog niet zo'n ding waren. Daarna zag ik YouTube-video's van mensen die meer dan 10 minuten over mijn projecten praatten. Sommigen dachten zelfs dat ze echt waren en niet gemaakt door een fan! Dat was echt cool, want ik zag hoe mensen genoten van mijn werk.

 

Wat is je proces als je fanart maakt, van het begin tot het afgeronde product?

keyholestyle: Ik probeer altijd om het volledige plaatje voor me te zien in mijn hoofd, met alle kleuren en effecten, voordat ik begin. Zo weet ik wat voor referentiefoto's ik moet zoeken. Soms maak ik wat schetsen, zodat ik kan experimenteren met een idee en hopelijk wat andere ideeën kan opwekken. Daarna kies ik het idee uit dat ik het leukst vind, zodat ik daarnaartoe kan werken. Voor referenties maak ik screenshots van de uniforms, hoofdbedekkingen, textures en wapens. Voor mijn stuk van Mozzie, dat was geïnspireerd door Akira, gebruikte ik de bestanden en afbeeldingen die waren gemaakt voor cosplayers. Dankzij die bestanden had ik gedetailleerde foto's van Mozzies uniform en helm. Als ik weet hoe de afbeelding eruit gaat zien, weet ik wat voor gereedschap ik ga gebruiken. Als ik bijvoorbeeld een gebouw nodig heb in mijn stuk, maak ik wat snelle 3D-modellen als referentie voor het perspectief. Als ik weet dat ik wat bomen en bergen ga schilderen, gebruik ik andere kwasten waarmee ik die dingen veel sneller kan schilderen zonder details te verliezen. Ik heb niet maar één manier om iets te maken. Bij elk stuk probeer ik te experimenteren met nieuwe en verschillende technieken, om te ontdekken wat de beste manier is om iets te doen. Als ik denk dat het nieuwe stuk is voltooid, wacht ik een paar uur of een dag, en kijk ik er daarna nog een keer met een frisse blik naar om te zien of ik nog iets moet veranderen. Daarna ben ik nog een paar uur bezig om dingen aan te passen die toch niet helemaal goed waren. Tot slot probeer ik altijd de ene regel te respecteren die ik leerde van de geweldige kunstenaar Marek Okon: de eerste versie van je stuk is waarschijnlijk iets dat je eerder ergens hebt gezien, dus stop niet na je eerste versie, want het is waarschijnlijk een kopie ergens van.Wie is jouw favoriete operator en welke operator teken je het liefst (als dat een andere is)?

keyholestyle: Mijn favoriete operator is absoluut Thermite! Ik speel Siege al sinds de besloten bèta. Ik speelde vooral klassementsmatches, en toen ik de Platina-rang bereikte, vond ik het te moeilijk worden. Ik realiseerde me dat ik veel aanvallende ronden verloor, omdat we geen harde doorbrekers hadden. Ik besloot om met Thermite te spelen, omdat hij ook claymores heeft. Sindsdien heeft hij mijn hoogste kills/gedood-ratio van alle aanvallers en win ik ook heel vaak met hem. Ik heb vanaf Grim Sky elk seizoen Platina behaald sinds ik vooral met hem speel. Thermite is ook een van de enige operators waarmee ik met een demper op zijn primaire wapen kan spelen en nog altijd veel vuurgevechten win. Thermite is me heel dierbaar en ik raad iedereen die in zijn eentje speelt aan om hem te kiezen. Het voelt heel goed om jezelf te helpen, maar er ook voor je team te zijn en zo ronden te winnen. Thermite is ook de operator waarvan ik de meeste ideeën krijg om hem in bepaalde scenario's te schilderen.

 

Wie zijn je artistieke voorbeelden/inspiratiebronnen?

keyholestyle: Ik was nooit begonnen met digitaal schilderen zonder Patrick Brown! Hij inspireert me elke dag en was een paar jaar mijn rolmodel. Dankzij hem werd ik verliefd op tekenen en digitaal schilderen, en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Later ontdekte ik Dan Luvisi en Dave Rapoza. Danny was ook een paar jaar een grote bron van inspiratie en een rolmodel voor mij. In die tijd gooide ik mijn hele stijl om, van stripachtig naar een realistischere stijl. Daarvoor had ik nooit gedacht dat het mogelijk was om mijn artistieke stijl zo om te gooien. Onlangs heb ik Dennis Chan ontdekt en dankzij hem kwam ik erachter dat ik hou van concepttekeningen van interieuren, terwijl ik het daarvoor een beetje saai vond. Anthony Macbain heeft ook een grote impact op me gehad, Daarnaast zijn er ook nog artiesten als John Sweeney, Eytan Zana of Grzegorz Rutkowski, Jaimie Jones, Marek Okon, Arman Akopian, Konstantin Maystrenko, Houston Sharp, Sam Spratt en nog veel meer. Dat was de moeilijkste vraag om te beantwoorden, want het is lastig om maar een paar mensen uit te kiezen terwijl zoveel artiesten mij hebben geïnspireerd.

 

Heel erg bedankt voor het beantwoorden van de vragen, keyholestyle! Gebruik de links hieronder om meer kunstwerken en projecten van keyholestyle te zien en volg hem:

Twitter - Instagram - Reddit

Aanbevolen

CaptBombastic Header

In de schijnwerper 9: CaptBombastic

De Rainbow Six-community heeft heel veel supercreatieve leden die ons elke keer weer weten te verbazen met creatieve, grappige en verbazingwekkende bijdragen. In deze serie willen we enkele leden wat extra aandacht geven.

06-12-201912:00 PM

Meer info

[2019-12-03] Capitao Elite header

Capitão 'Bonafide': Het heden in het vizier

“Ik ben er helemaal klaar mee om te praten over het eerste en enige dat mensen aan me opvalt.”

03-12-201912:00 PM

Meer info