[2019-09-16] Dev Blog PI header

Devblog: Verbeteringen aan afspeellijsten

16-09-2019 12:00

Toen we de roadmap voor Jaar 4 aankondigden, onthulden we meerdere grote veranderingen aan de afspeellijsten, waaronder de nieuwe lijst Nieuwkomer, updates voor de lijsten Vriendschappelijk en Klassement, en meer. We hebben hiervoor een speciale cel gemaakt, een multidisciplinair team dat alleen aan de afspeellijsten werkt. De veranderingen aan de afspeellijsten zijn bedoeld om nieuwkomers beter kennis te laten maken met de game, een gezondere competitieve scene te creëren op hogere niveaus, en om betere manieren te vinden om informatie over te brengen, zodat de overgang van Vriendschappelijk naar Klassement minder groot is.

In dit devblog willen we uitleggen waarom we de afspeellijsten tijdens J4 hebben veranderd en hoe we tot dit soort beslissingen komen als we manieren zoeken om de ervaring voor alle soorten spelers in onze community te verbeteren.


NIEUWE SPELERS RONDLEIDEN

Rainbow Six Siege is een ingewikkelde game als je er net mee begint. Zelfs voor ervaren FPS-spelers is het lastig, omdat je meer moet doen dan alleen schieten en er veel kennis is die je eigenlijk moet leren als je wilt groeien als speler. De game blijft maar groeien en we realiseerden ons dat we initiatieven moesten ontwikkelen om de leercurve wat minder steil te maken voor onze spelers.

Als je eerste ervaring met Rainbow Six een vriendschappelijke PvP-match is, kan dat ontmoedigend en zelfs frustrerend zijn. Met de afspeellijst Nieuwkomer willen we nieuwe spelers een compacte ervaring bieden. Er zijn maar drie maps met alleen bomlocaties en het toegangsniveau heeft een maximum van 50. Dit moet nieuwe spelers genoeg ruimte geven om samen de fijne kneepjes van de game te leren in een gecontroleerde omgeving.

De afspeellijst Nieuwkomer is slechts een eerste stap in onze plannen om nieuwe spelers beter te verwelkomen. We blijven zoeken naar meer manieren om spelers te informeren, te begeleiden en nieuwe dingen te leren. In het operatorselectiescherm zie je nu de moeilijkheidsgraad en volledige uitrustingen van operators. We hebben ook standaarduitrustingen toegevoegd voor nieuwe spelers. Daarnaast houden we de feedback in de gaten en hebben we begrepen dat nieuwe spelers door het maximum toegangsniveau niet met hun vrienden kunnen spelen. De afspeellijst Klassementloos is een deel van de oplossing voor dit probleem (verderop lees je daar meer over), maar we blijven zoeken naar nieuwe manieren om de afspeellijst Nieuwkomer verder te verbeteren, zonder het doel van de afspeellijst aan te tasten.


COMPETITIE BEVORDEREN

Aan de andere kant van het spectrum willen we ook een betere klassementservaring bieden voor onze toegewijde, competitieve spelers. We willen een ervaring bieden die meer lijkt op de Pro League, de competitieve balans in het klassement op alle onderdelen verbeteren en spelers in de klassementen voor de lange termijn bij de game betrekken. Het is tijd dat de bèta-tag van klassementsmatches wordt getrokken.

De eerste stap om klassementsmatches dichter bij de Pro League te brengen, was de toevoeging van Kiezen en verbannen. Kiezen en verbannen was een logische stap, omdat de groep operators elk seizoen blijft groeien. De optie heeft de meta veranderd, dient als een extra controle op de balans en houdt de gameplay-ervaring elke match fris. Vanaf volgend seizoen komen we nog een stap dichter bij de Pro League door de timer voor het plaatsen of uitschakelen van de ontmanteltool op zeven seconden in te stellen, waardoor teams beter moet plannen.

Daarna keken we naar de verdeling in het klassement. Een gemiddelde speler wist goud te halen, maar de community en onze data vertelden ons dat de voortgang op de lagere niveaus erg moeizaam voelde, waardoor de motivatie om hoger te klimmen, verdween. We hebben daarom een vijfde rang toegevoegd aan koper, brons en zilver, en hebben de vierde rang in goud verwijderd. De voortgang van spelers op de lagere niveaus zou zo wat natuurlijk aan moeten voelen.

Daarnaast hebben we een nieuwe rang toegevoegd voor onze spelers op het hoogste niveau. Spelers met een matchmakingbeoordeling van 5000 komen in de kampioensrang en krijgen een positie binnen die rang. Hoe hoger je matchmakingbeoordeling, hoe hoger je positie binnen de kampioensrang. We denken dat dit de competitieve sfeer op de hoogste niveaus ten goede komt en spelers motiveert om hun allerbeste spel te laten zien.

Andere veranderingen aan het klassement in J4S3 gaan vooral over de gezondheid van de competitieve scene, balans en integriteit. De rangbeperking zorgt ervoor dat spelers die meer dan 1000 matchmakingbeoordeling uit elkaar liggen niet meer met elkaar kunnen spelen, om boosten te voorkomen. De nieuwe map-pool voor het klassement heeft nog maar 12 maps, in plaats van 14. We houden jullie feedback over deze veranderingen in de gaten tijdens het nieuwe seizoen om te zien of er nog aanpassingen en verbeteringen nodig zijn.


DE OVERGANG WORDT KLEINER

De overgang van Vriendschappelijk naar Klassement kan overweldigend zijn door het grote verschil tussen competitieve en vriendschappelijke spelers in mentaliteit, speelstijl en zelfs het comfortniveau. Daarom hebben we besloten om de nieuwe afspeellijst Klassementloos toe te voegen.

De afspeellijst Klassementloos heeft dezelfde regels en instellingen als Klassement, maar zonder de druk van rangen, matchmakingbeoordeling en, heel belangrijk, zonder rangbeperking. Spelers kunnen opwarmen in een serieuzere omgeving, zonder beperkingen teams vormen met hun vrienden en kennismaken met de regels van Klassement om zich voor te bereiden op de volgende stap omhoog.

Klassementloos is een nieuwe afspeellijst en we hopen dat het aan jullie wensen voldoet. We blijven data verzamelen tijdens het seizoen om te zien of we de beoogde resultaten halen!


MEER EN BETERE INFORMATIE VERSCHAFFEN

Informatie en kennis is belangrijk in Siege, maar het kan soms moeilijk zijn om die informatie te vinden. We hebben een paar verbeteringen doorgevoerd om deze schat aan informatie beter te kunnen verwerken en onze spelers op de hoogte te houden van alle veranderingen.

In de afspeellijst Vriendschappelijk hebben we het scherm 'Locaties' toegevoegd, zodat spelers hun aanvallende terugkeerpunt kunnen kiezen en het doelwit van verdedigers kunnen selecteren. Voor het Klassement hebben we de Gids voor het klassement gemaakt, vol met regels, het verbanningsbeleid, de huidige maprotatie, informatie over rangen en rangverdeling, en nog veel meer om spelers voor te bereiden voordat ze een klassementsmatch opstarten. 

We denken dat al deze veranderingen aan de afspeellijsten bijdragen aan een betere spelerservaring, hoe je ook wilt spelen. Dit zijn absoluut niet de laatste veranderingen die we toepassen en we verheugen ons op jullie feedback om de afspeellijsten nog beter te maken.


Houd ons in de gaten voor meer updates van de afspeellijstcel!

Aanbevolen

[2019-10-10] Mini Battle Pass

MINI-GEVECHTSPAS: NOEM ME HARRY

Fase 1 van de Gevechtspas van Rainbow Six Siege komt tijdens Operation Ember Rise, van 15 tot en met 21 oktober.

15-10-201909:00 AM

Meer info

[2019-10-08] SI2020 Event Guide Header

EVENTGIDS SIX INVITATIONAL 2020

De vierde editie van de Six Invitational wordt in februari 2020 gehouden in Greater Montreal.

08-10-201912:00 PM

Meer info