Creative_Spotlight_FrAgMenT_Header

In de schijnwerper #7: FrAgMenT

04-10-2019 12:00

De Rainbow Six-community heeft heel veel supercreatieve leden die ons elke keer weer weten te verbazen met prachtige, grappige en creatieve bijdragen. In deze serie willen we enkele leden wat extra aandacht geven.

In deze aflevering ontmoet je de fantastische artiest FrAgMenT!Hallo FrAgMenT! Bedankt dat je de tijd neemt om een paar vragen te beantwoorden!

Vertel ons eens wat meer over jezelf: wie ben je buiten de wereld van Rainbow Six Siege?

FrAgMenT: Hoi, ik ben FrAgMenT en ik woon in Wenen, Oostenrijk. Ik gebruik graag mijn alias, maar ik kan je vertellen dat ik in het echt dezelfde naam heb als een belangrijk personage uit het Star Wars-universum. Ik heb biomedische analyse gestudeerd en werk fulltime in een laboratorium. Naast tekenen ga ik graag naar de sportschool, een rondje rijden op mijn mountainbike en natuurlijk hou ik van games.

 

Wanneer ben je begonnen met het maken van kunst, en waarom?

FrAgMenT: Tekenen is van jongs af aan altijd al belangrijk voor me geweest. Ik weet nog dat mijn leraar mijn tekeningen altijd heel mooi vond. Maar mijn echte passie vond ik pas zo'n tien jaar geleden, tijdens mijn dienst bij de reddingswerkers. Ik pakte altijd een pen terwijl we op onze volgende missie wachtten. Op dat moment hield ik al veel van anime en manga, dus ik probeerde die tekenstijlen na te doen. Ik vond het erg leuk om te proberen om beter te worden. Na een paar jaar kreeg ik erkenning van mensen op DeviantArt voor mijn fanart van "Bleach". Dat motiveerde me om nog beter te worden.

 

Hoe is je tekenstijl de afgelopen tijd ontwikkeld?

FrAgMenT: Mijn tekenstijl is de afgelopen paar jaar flink veranderd. Vroeger probeerde ik alleen het plaatje dat ik in mijn hoofd had na te tekenen. Ik hield geen rekening met perspectieven, waarden en anatomie. Ik was erg snel en deed soms wel twee tekeningen per dag. Nu is elke illustratie een heel project en kost het veel meer tijd. Al mijn personages beginnen naakt. Daarna teken ik er steeds een laag kleding op, om de anatomie precies goed te krijgen. Zonder referentiemateriaal is het soms een flinke kluif, maar ik hou van de uitdaging.Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met Rainbow Six Siege?

FrAgMenT: Toen ik de onthullingstrailer voor het eerst zag tijdens de E3 van 2014. Ik was groot fan van Battlefield 3 CQB en deze trailer blies me omver. Ik heb hem heel vaak opnieuw gekeken. Ik kocht de game op de allereerste dag en heb het sindsdien bijna elke dag gespeeld. De groep mensen waarmee ik speel is grotendeels hetzelfde gebleven, maar onze motivatie groeit elk seizoen.

 

Wie is jouw favoriete operator en welke operator teken je het liefst?

FrAgMenT: Ik speel meestal met personages die me echt aanspreken. Ik hou van ontwerpen met een kap of hoodie, dus ik speel vooral graag met Hibana. Ze is een van de weinige harde doorbrekers en kan van grote waarde zijn voor het team, wat ook een reden is dat ik veel met haar speel. Mijn favoriete personage om te tekenen is Ela. Ik hou erg van haar ontwerp en de karakteristieke details.

 

Als je leven een themanummer had, wat zou het dan zijn?

FrAgMenT: Ik verander constant en de muziek waar ik naar luister ook. Daarom heb ik niet echt een nummer dat mijn leven definieert.

Je hebt onlangs ook een cosplay van Elite Hibana gemaakt. Kun je wat meer vertellen over die ervaring?

FrAgMenT: Ik kreeg het idee om een cosplay van Hibana Elite te maken nadat ik haar als man had getekend bij een meet-up voor kunstenaars. Iedereen vond het een prachtig ontwerp, dus ik begon haar uitrusting te onderzoeken. Als eerste kocht ik haar sneakers. Op dat moment besloot ik om een volledige cosplay te doen. Ik moest haar borstpantser maken en wat andere onderdelen. Als beginneling had ik geen idee hoe ik verder moest. Met de hulp van wat Twitter-vrienden en de kracht van YouTube is het uiteindelijk toch gelukt. Ik droeg de cosplay met trots op Gamescom en de Duitse kampioenschappen van Rainbow Six Siege. De cosplay-community op die events voelde als een grote familie en ik heb veel vrienden gemaakt. Ik ben dus heel blij met de beslissing om er echt voor te gaan en die cosplay te maken.

 

Wat is je favoriete tv-programma en wat zou je aanraden?

FrAgMenT: Ik ben groot fan van anime, maar tegenwoordig heb ik nauwelijks meer tijd om een serie te kijken. Ik denk dat Naruto mijn favoriete show ooit is. Dat programma heb ik mijn hele jeugd bij me gedragen en daardoor waardeer ik mijn familie en de connecties die ik heb gemaakt nog meer. Als ik de soundtrack hoor, voel ik me gelijk weer zoals toen, met een golf aan emoties die naar boven komen. Als je op dit moment van anime houdt, raad ik je aan om "Kimetsu no Yaiba" te kijken. Het is een geweldig verhaal dat tot leven wordt gebracht met de mooiste animaties die ik in jaren heb gezien, vergezeld door een fantastische soundtrack.

Wie zijn je artistieke voorbeelden/inspiratiebronnen?

FrAgMenT: Ik begon manga te tekenen door de kunst van Tite Kubo, de maker van de serie "Bleach". Maar inspiratiebronnen veranderen na verloop van tijd. Tegenwoordig wacht ik altijd met smart op nieuwe kunst van GUWEIZ. Door zijn kunst ben ik gaan experimenteren met lagere kleurverzadiging en interessante achtergronden. Andere inspiratiebronnen zijn Shirow Miwa (Dogs: Bullets & Carnage), Navigavi en Zeen Chin, om er een paar te noemen.

 

Waar hoop je op als het gaat om de toekomst van de game?

FrAgMenT: Ik geniet van Siege zoals het nu is. Volgens mij hebben jullie ook al veel mooie dingen voor ons in petto. Ik houd van eerlijke en competitieve games, iets dat Siege al heel goed doet en hopelijk vasthoudt in de toekomst.

 

Heel erg bedankt voor het beantwoorden van de vragen, FrAgMenT! Gebruik de links hieronder om meer van FrAgMenT te zien en volg hem:

TwitterInstagramArtStation

Aanbevolen

[2019-10-10] Mini Battle Pass

MINI-GEVECHTSPAS: NOEM ME HARRY

Fase 1 van de Gevechtspas van Rainbow Six Siege komt tijdens Operation Ember Rise, van 15 tot en met 21 oktober.

15-10-201909:00 AM

Meer info

[2019-10-08] SI2020 Event Guide Header

EVENTGIDS SIX INVITATIONAL 2020

De vierde editie van de Six Invitational wordt in februari 2020 gehouden in Greater Montreal.

08-10-201912:00 PM

Meer info