Updates / Velvet Shell

Velvet Shell

In operatie Velvet Shell voegen twee G.E.O.-operators zich bij Team Rainbow om de controle over de "Coastline" terug te veroveren. Na een jaar vol content na de lancering van de game geeft deze update de speler extra comfort met een verbeterde navigatie-interface, meer aanpasbare opties en nog veel meer.

Bekijk de trailer
Nieuwe content

Jackal

ATK

Mira

DEF

2 nieuwe operators

In operatie Velvet Shell rekruteert Team Rainbow twee van de beste operators van de G.E.O.: Mira en Jackal.
De nieuwe operators worden direct ontgrendeld voor Season Pass-eigenaren , met zeven dagen exclusieve toegang. Alle spelers kunnen de operators vrijspelen met Roem of R6 credits als de exclusieve periode is afgelopen.

Koop de Year 2 PassBekijk uitrusting
sluiten

JackalAtk

Born in Ceuta, Spain, Ryad Ramírez Al-Hassar is geboren in het Spaanse Ceuta. Zijn vindingrijkheid in moeilijke omgevingen maken van hem een uitstekende spoorzoeker. Hij heeft een uitgebreide training gehad buiten de Cuerpo Nacional de Policía, waaronder meerdere cursussen in overleving, tactisch navigeren in de woestijn en gespecialiseerd gevechtsduiken. Ramírez staat bekend als de beste agent in de G.E.O. om HVT’s op te sporen en drugssmokkelaars te onderscheppen. Hij is meedogenloos en vastberaden om de dood van zijn broer Faisal op te lossen.

Unieke vaardigheid

De Eyenox Model III werd gecreëerd om een draagbaar opsporingsapparaat te hebben die real-time iemands voetstappen kan herkennen en volgen, geïnspireerd door de Quick Capture Platform van de FBI. Dit forensische instrument werd oorspronkelijk gebruikt om terroristische cellen te volgen naar hun verborgen grottenstelsel in de bergen van Afghanistan. Met een geavanceerde computervisie kan de Eyenox onzichtbare details over de voetstappen en gewichtsverdeling waarnemen zodat je je doelwit kunt identificeren en volgen.

Primair:C7E
ITA12L
PDW9

Secundair: ITA12SUSP40

Gadget DoorbraakexplosiefStungranaat

Snelheid: gemiddeld

Pantser: gemiddeld

MiraDef

Elena María Álvarez is geboren in Retiro, Madrid, waar ze leerde om mechanische fouten in automotoren te herkennen. Met haar uithoudingsvermogen en koppigheid bewijst ze haar meerwaarde en sluit ze zich aan bij de Grupo Especial de Operaciones (G.E.O.). Haar uitgebreide kennis van voertuigen maken van haar een ballistisch expert, wat ze gebruikt om kogelvrije materialen te ontwikkelen en te testen.

Unieke vaardigheid

Álvarez bedacht de Zwarte Spiegel tijdens operatie Blue Orion, toen ze moest een geïmproviseerde veilige ruimte moest bouwen in de Spaanse ambassade in Tel Aviv. Ze gebruikte deze ervaring om een speciaal gelamineerd glas te ontwerpen, dat in elke muur een eenzijdige spiegel kan snijden als het wordt gebruikt met oxyacetyleen. Als de luchtdruk wordt ontwricht, wordt het glas weggeblazen en ontstaat er een dappere opening voor zowel aanvallers als verdedigers.

Primair:ITA12L
Vector .45 ACP

Secundair: ITA12SUSP40

Gadget Inzetbaar schild Nitrocel C4

Snelheid: Laag

Pantser: Veel

coastline

coastline

Team Rainbow wordt opgeroepen om de kust van het Spaanse Ibiza te beschermen. Twee van de meest vindingrijke operators van de G.E.O. zijn geselecteerd om met hun unieke tactische expertise een bijdrage te leveren aan de eenheid. Je wordt gestationeerd aan de rotsachtige kust van Ibiza en moet door de Baleaarse ruïnes en de dampende kroegen navigeren om het gevaar uit te schakelen. Maak je klaar om omgeven te worden door vloeiende gevechten met chaotische bestormingen terwijl je een gevallen paradijs onderzoekt.

De nieuwe map Coastline is gratis beschikbaar voor alle spelers.

Ontdek de map
Nieuwe wapenskins

Velvet Shell wapenskins

Vier het eerste seizoen van jaar twee van Rainbow Six Siege met vier nieuwe speciale wapenskins van Velvet Shell. Chupinazo, El Dorado, León Furioso en Crossfader zijn gladde, energieke ontwerpen geïnspireerd door de kleuren van de Spaanse kusten.

Aanpassen

De elite

mobiliseren voor jaar 2 van Rainbow Six Siege met de volgende elite sets. Rook’s Gendarmerie-set geeft je een veilig gevoel met een stevige Kevlar-jas en een iconische ballistische helm.

Elke set bevat een bijbehorend uniform en hoofdbedekking, operatorkaart, operatornaam, talisman en een speciale overwinningsanimatie. Ontdek unieke facetten uit de geschiedenis met deze speciale pakketten die helemaal zijn afgestemd op deze operator.

year two pass

Rainbow Six Siege begint sterker dan ooit aan Year 2. Haal meer uit Siege met vroege toegang tot 8 nieuwe operators, VIP-voordelen en exclusieve DLC met Tom Clancy's Rainbow Six Siege Year 2 Pass.

Meer bekijken
New features

VERBETERD NAVIGATIE-INTERFACE

Om jaar twee met een knal te beginnen kondigen we een dynamisch nieuw navigatie-interface aan voor Rainbow Six Siege. Het interface is ontwikkeld na veel beraad over hoe we het comfort van spelers kunnen verbeteren na een jaar aan content. Xavier Marquis, artistiek leider van R6, legt het belang van deze verandering uit: “Door te focussen op het verbeteren van de interface laten we aan de community zien dat we hard werken om de levensduur van het spel te verlengen. We gaan nergens heen en we willen zeker weten dat jullie comfortabel zijn.”

Het nieuwe ontwerp zal alle activiteiten, zoals uitdagingen, nieuws en boosters, samenbrengen op één plek. Het geeft je ook snel toegang tot je laatst geselecteerde modus. “Het is onze eerste mijlpaal wat betreft UI,” zegt Marcus, “en dus zijn we erg enthousiast.” Een ander element dat is aangepast is de plek die de operators nu innemen. Marquis legt deze thematische verandering uit: “Terugkijkend op wat we hebben gebouwd tot aan jaar twee, wilden we onze helden graag in het zonnetje zetten. Dit was onze kans om ze hun verdiende podium te geven.”

VERBETERD NAVIGATIE-INTERFACE

Dit zijn een paar specifieke verbeteringen die we hebben aangebracht aan de navigatie-interface:

Gepersonaliseerde play-knop

In het nieuw ontworpen menusysteem zul je zien dat de primaire knop op je hoofdmenu een klein beetje anders is. Hij onthoudt de laatst gespeelde optie en die verschijnt hier. Dus als je bijvoorbeeld als laatste een klassementsmatch hebt gespeeld dan zoek je automatisch naar een klassementsmatch als je op de play-knop drukt. Als je wilt wisselen naar een Terrorist Hunt of Casual, kun je op het pijltje rechts naast de knop drukken of de “Play”-tab selecteren om de andere opties te zien.

We hopen dat deze verandering het nog makkelijker maakt om je favoriete spelmodus op te starten.

Dynamisch tonen van uitdagingen

In het vernieuwde menu zie je een nieuwe manier om je uitdagingen te beheren en te volgen. Je voortgang voor elke uitdaging wordt nu geüpdatet in deze knop. Je ziet verschillende voortgangsbalken die opvullen als je een actie voltooid die voor een uitdaging nodig is. Als je op deze knop klikt klapt er een paneel uit die al je huidige uitdagingen toont.

Nieuwe nieuws-display

De nieuwscarrousel is ook verbeterd met een nieuw uiterlijk en meer informatie. Onderaan het menu zie je nu de bekende wisselende carrousel, net zoals voorheen, maar we hebben nu de mogelijkheid om gelijk meer informatie te delen in je hoofdmenu als je op een nieuwsbericht klikt. Als je een bericht selecteert klapt er rechts een paneel uit met gedetailleerde informatie.

Nieuwe klassementsdisplay

Aan het begin van jaar twee veranderen we een paar dingen aan de manier waarop we klassementen laten zien. De klasseringen in elke rang gaan nu van vier naar één terwijl je dichterbij de volgende rang komt, in plaats van van één naar vier. De laagste klassering in de gouden rang wordt bijvoorbeeld Goud 4 en de hoogste wordt Goud 1. We veranderen dit omdat we het een logischere opbouw van de klassementen vinden, die normaal gesproken in aflopende volgorde worden getoond.

Een beter zichtbare verandering zijn de nieuw vormgegeven icoontjes voor de klassementen. Het bleek af en toe moeilijk om snel te zien welk klassement nou welke was. Met dit nieuwe ontwerp is het hopelijk makkelijker om het verschil te zien tussen een Zilver 1 en een Plat 1.

Verbeteringen

Algemene aanpassingen en verbeteringen

Spelbalans

Harmonisatie van de positionering van vizieren in het first-personzicht

Sinds de release van de game was de vizierpositie in het first-personzicht (wat de plek ervan in beeld bepaalt) overgenomen van de vizierpositie in het third-personzicht, oftewel de werkelijke vizierpositie op de wapenrail.

Dat lijkt logisch, aangezien het de meest realistische oplossing is, maar er was een keerzijde: afhankelijk van het wapen leidde hetzelfde vizier tot volledig verschillende ervaringen. Bijvoorbeeld de rode stip op de CAMRS in vergelijking met de rode stip op de PARA-308:

Comparison CAMRS versus PARA-308

We willen dat alle vizieren handig in het gebruik zijn, verschillend, maar even geschikt. Bovendien moet na het selecteren meteen duidelijk zijn hoe het vizier eruitziet, welk wapen je ook kiest.

Daarom hebben we alle vizierposities van de first-cameraposities geharmoniseerd. Hier zijn de nieuwe posities die we hebben gekozen:

Sights positions in first person camera

We kijken uit naar jullie feedback op deze nieuwe posities. Laat het ons weten als je vindt dat er iets veranderd moet worden via onze forums en reddit.

Capitão krijgt een claymore en IQ krijgt fragmentatiegranaten

We hebben de standaard gadgetuitrusting van Capitão en IQ gewijzigd:

 • Capitão’s 2 fragmentatiegranaten zijn vervangen door 1 claymore (hij behoudt zijn 3 stungranaten)
 • IQ’s 3 stungranaten zijn vervangen door 2 fragmentatiegranaten (ze behoudt haar 3 explosieven)
Probleemoplossingen

Overzicht probleemoplossingen

Gameplay

 • OPGELOST – Het hoofd van de operator ontbreekt in het dronezicht tijdens training 7 en training 10.
 • OPGELOST – Tachanka's zicht kan verkeerd worden weergegeven, waardoor zijn schoten niet worden geregistreerd.
 • OPGELOST – Soms is het onmogelijk om een camera in de verte kapot te schieten met de 556xi en de AUG A2.
 • OPGELOST – Wapens met een demper, zware loop of mondingsrem hebben geen mondingsvlam.
 • OPGELOST – Jägers gadget kan worden gemonteerd op een operatorschild en blijft zitten nadat het schild is verplaatst.
 • OPGELOST – C4 richt in een veel grotere straal schade aan op hardhouten muren.

Speltype

Antiterreur
 • OPGELOST – De munitiekist in BG Begane grond bieb (Universiteit) verschijnt in een sofa.
 • OPGELOST – Rookgranaten stuiteren soms tegen een onzichtbare muur als ze worden gegooid door terroristen.
 • OPGELOST – Sommige terroristen zijn inactief en gaan de confrontatie met de spelers niet aan.
 • OPGELOST – Terroristen komen vast te zitten tijdens het abseilen in de tweede aanvalsgolf tijdens Gijzelaar beschermen op Universiteit.
Gebied veiligstellen
 • OPGELOST – Tijdens de strijd om een gebied wordt het aftellen van de extra tijd niet voor alle spelers gesynchroniseerd.

Operators

Jäger
 • OPGELOST – Er ontbreken soms audiovisuele effecten in Jägers trofeesysteem.
Kapkan
 • OPGELOST – EDD wordt vernietigd als hij rechts naast de deur wordt gemonteerd in de ruimte Paspoortcontrole [Grens] als Bandit een geëlektrificeerde muur plaatst aan de rechterkant van de muur.
Tachanka
 • OPGELOST – Tachanka's wapenanimatie klopt niet als zijn LMG wordt vernietigd door de voorhamer van Sledge.
 • OPGELOST – De munitieteller van de LMG wordt gereset als hij opnieuw wordt ingezet.
Echo
 • OPGELOST – De Yokai-drone gaat door het plafond op Vliegtuig.
 • OPGELOST – Het signaal van Yokai gaat verloren tussen 1V Modelhal en 1V Hal op Universiteit.
 • OPGELOST – Als de Yokai-drone uit de lucht wordt geplukt, schieten de terroristen op zijn voormalige positie.
Hibana
 • OPGELOST – X-KAIROS-kogeltjes vernietigen gadgets aan de andere kant van de muur waarop ze inslaan.
Ash
 • OPGELOST – Doorbraakprojectielen vernietigen gadgets aan de andere kant van de muur waarop ze inslaan.
Valkyrie
 • OPGELOST – Een Argusoogcamera is 10 seconden nadat hij is opgeraapt nog steeds werkzaam.
IQ
 • OPGELOST – IQ's gadget geeft de omtrek en afstand van andere gadgets niet weer terwijl ze ligt.
Sledge
 • OPGELOST – De voorhamer van Sledge kan worden gebruikt om muren te slopen vanachter het verlengde schild van Montagne.
Caveira
 • OPGELOST – Er verschijnen geen groene effecten voor spelers die worden gedood.

Leveldesign

 • OPGELOST – Ladders verdwijnen als je vanaf een bepaalde hoogte naar ze kijkt.
 • OPGELOST – Je kunt door frames op onverwoestbare muren schieten.
Universiteit
 • OPGELOST – Je kunt de ontmanteltool uitschakelen door de tegelvloer in de Pianokamer te vernietigen.
 • OPGELOST – Houten balken in het klaslokaal op de eerste verdieping houden geen kogels tegen en tonen geen kogelinslagen.
 • OPGELOST – Lichtbronnen geven te fel licht.
Chalet
 • OPGELOST – Je kunt over een railing springen en je verbergen onder een trap in de groene kamer.
Consulaat
 • OPGELOST – Het tapijt in 1V Vergaderruimte is zichtbaar via de toeschouwerscamera vanaf de verdieping eronder.
Wolkenkrabber
 • OPGELOST – Je kunt door de hoofdtrap in het restaurant.
 • OPGELOST – De gijzelaar clipt door het bed.
Favela's
 • OPGELOST – Je kunt door een specifieke muur heen tijdens het gebruiken van een mobiel schild.
Jacht
 • OPGELOST – De kogelinslagen op muren worden niet goed geregistreerd.
 • OPGELOST – Je kunt door de fruitautomaat in 2V Casino.

Gebruikerservaring

 • OPGELOST – Het kompas beweegt niet tijdens het gebruik van Tachanka's LMG.
 • OPGELOST – Tijdens het laden van de operatorkeuze kun je met Alt + Enter van operator wisselen.
 • OPGELOST – De mêlee-animatie tijdens het rennen op trappen wordt verkeerd weergegeven.
 • OPGELOST – Probleem met het detailniveau van verschillende hoofddeksels.
 • OPGELOST – Probleem met het detailniveau van Sledge, Capitão en Caveira als je je steeds verder weg beweegt van deze operators.
 • OPGELOST – Ubisoft Clubuitdagingen lijken beschikbaar te zijn, ook al zijn ze dat niet.
 • OPGELOST – Aan het begin van de ronden was er overlap in het Chinees.
 • OPGELOST – Soms kreeg je geen XP en bonusroem.
 • OPGELOST – Na een Antiterreurmatch kon je vast komen te zitten in een eindeloos laadscherm.